Jednoduchá buchta, která zachrání každou situaci a zachutná všem návštěvám v okolí. Je nadýchaná jako blázen

Pokud máte očekávat návštěvu a nevíte, čím byste ji mohli tentokrát pohostit, pak rozhodně vsaďte na chutnou buchtu jako je tato. Připravuje se skoro sama. 

Není nad to si jednou za čas udělat trochu času a dát si pořádnou buchtu, která vám zlepší náladu už samotnou přípravou. Tato konkrétní je dokonale nadýchaná a ohromí tak každého, komu se ji rozhodnete nabídnout. Nepotřebujete na ni moc surovin a její vláčnost završuje krémová náplň s tvarohem, která zároveň zaručí, že výsledná pochoutka nebude zbytečně moc přeslazená.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Vejce – 4 kusy
  • Sůl – špetka
  • Cukr krystal – 200 g
  • Slunečnicový rostlinný olej – 120 ml
  • Kefír – 120 ml
  • Hladká mouka – 300 g
  • Prášek do pečiva – 8 g

Náplň:

  • Sladký tvaroh – 300 g
  • Moučkový cukr – 3 lžíce
  • Vejce – 1 kus

Nejprve připravte těsto. Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim špetku soli, poté je začněte šlehat po dobu alespoň dvou až tří minut, než začne vznikat bělavá pěna. Za stálého šlehání přidávejte do směsi i cukr, poté rostlinný olej a následně i kefír. V tomto bodě můžete rychlost šlehání postupně snižovat.

Hladkou mouku smíchejte bokem s práškem do pečiva a výslednou směs postupně prosévejte do vznikajícího těsta, pokračujte ve šlehání. Jakmile získáte hladké těsto, tak si nachystejte formu na pečení (20×30 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Těsto do ní nalijte a zarovnejte ho rovnoměrně do všech stran.

Buchtu připravíte naprosto bez námahy

Do jiné hluboké mísy dejte tvaroh a rovnou k němu přidejte i moučkový cukr a rozklepnuté vejce. Vezměte si mixér a šlehejte tuto směs po dobu několika minut, dokud se všechny suroviny nespojí a nezačnou být nadýchané. Hotovou náplň dejte do cukrářského sáčku a odřízněte z něj špičku.

Naneste ji na těsto v tlustých pruzích, které jsou šikmé a do kříže. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte buchtu po dobu cca 45 minut. Poté ji vytáhněte a nechejte vychladnout, následně ji můžete na ozdobu zasypat moučkovým cukrem a podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*