30sekundové testy, které ukážou váš aktuální zdravotní stav těla lépe, než nepříjemné návštěvy lékařů! Vyzkoušejte a budete překvapeni

Tyto osvědčené rychlotesty vám prozradí, zda je váš zdravotní stav v pořádku či nikoliv. Ke každému z nich budete potřebovat pouhých 30 sekund.  

S přibývajícím věkem se výrazně oslabuje váš imunitní systém a jste náchylnější ke vzniku mnoha závažnějších onemocnění. Proto je také důležité, abyste pravidelně každé dva roky chodili na lékařskou prohlídku, ze které získáte přehledné informace o vašem zdravotním stavu. Zajistit klid vám však mohou také tyto rychlé testy. Ty můžete provádět z pohodlí svého domova a postačí vám na každý z nich pouhých 30 sekund.

1) Pevně stiskněte své nehty

Začněte tak, že ukazováčkem a palcem pravé ruky pevně zmáčknete palec levé ruky v oblasti nehtu na 3-5 sekund. Takto postupujte i nadále s každým dalším prstem až k malíčku. Po stisknutí nehtu by měli konečky prstů zbělat, ovšem původní barva by se jim měla vrátit do 2 sekund. Pokud se tak nestane, pravděpodobně máte problémy se svým krevním oběhem. Prsty jsou navíc úzce spojeny s vnitřními orgány, a proto pokud tento test způsobuje na některém z nich bolest, můžete se potýkat s následujícími problémy:

  • Palec: Pokud vás po stisknutí palce začne prst bolet, mohli byste se potýkat s plicními problémy.
  • Ukazováček: Je úzce spojen s tlustým střevem, takže bolest na tomto prstu může být známkou střevních problémů a zácpy.
  • Prostředníček: Bolest tohoto prstu může varovat před problémy se srdcem.
  • Prsteníček: Je také spojen se srdcem, tudíž bolest může být varovným signálem srdečního onemocnění.
  • Malíček: Může naznačovat problémy s tenkým střevem.

2) Zatněte pěst

Při tomto testu sevřete pěst a podržte ji v této poloze po dobu 30 sekund. Pak rozevřete prsty a zkontrolujte, zda máte bílou dlaň – pokud opět zčervená, vše je v pořádku. V opačném případě, tedy pokud zůstane delší dobu bílá, máte pravděpodobně zablokovaný krevní oběh nebo se potýkáte s aterosklerózou. Jakmile totiž otevřete svou dlaň, krev by se měla rychle vrátit do cév a získat tak opět červenou barvu.

3) Zpevnění hýžďových svalů

Lehněte si pohodlně na břicho s nohama nataženýma rovně za sebou rukama podél svých boků. Nyní začněte pomalu zvedat pravou nohu, poté ji pokrčte v koleni a v této poloze vydržte 30 sekund. Pokud toto cvičení zvládáte bez sebemenšího problému, pak jste zdraví a nemáte se čeho obávat. V opačném případě, tedy pokud cítíte bolest, se můžete potýkat s problémy s hýžďovými svaly, které patří mezi ty největší v těle.

 

Fotografie: Pixabay

4) Zvedání nohou do vzduchu

Zůstaňte v poloze na břiše s rukama podél boků a nohama nataženýma rovně za sebou. Nyní začněte pomalu zvedat obě nohy do vzduchu, přičemž zbytek těla držte přilepený k zemi. V této poloze vydržte opět 30 sekund a pokud se během této doby vaše nohy nijak netřesou, vaše tělo je zdravé. V opačném případě se můžete potýkat s břišními problémy nebo problémy v oblasti dolní části páteře.

5) Zvedání horní části těla

Poslední rychlotest budete provádět opět na svém břiše s nohama nataženýma rovně za sebou. Ruce si nechte v pokrčené vedle ramen a spolu s nimi začněte pomalu zvedat horní část svého těla. V této poloze vydržte 30 sekund a pokud během této doby nepocítíte žádné bolesti, vaše zdraví je v pořádku. V opačném případě se můžete potýkat s problémy s páteří.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*