Posvátné italské řezy podle 100 let staré receptury. Dodnes tento recept žádný nepřekoná – až ochutnáte, tak pochopíte

Tento krémový dort potěší chuťové pohárky naprosto každého. Opravdu stojí za to ho vyzkoušet. Nebudete litovat.

Každá žena by měla znát aspoň jeden recept na nějaký skvělý dort. Přece jen nikdy nevíte, kdy se vám to bude hodit, kdy bude potřeba nějaký upéct. Ať už na nějakou oslavu a nebo jen tak pro návštěvu. A proto je tu pro vás připravený tento recept na krémový dort, jehož chuť je naprosto neodolatelná. Je jednoduchý a hotový během chvilky.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 3 vaječné žloutky
  • 50 g cukru
  • špetku soli
  • 125 g másla
  • 8 g vanilkového cukru
  • lžička prášku do pečiva
  • 200 g mouky

Náplň

  • 600 g zakysané smetany
  • 3 vaječné bílky
  • 125 g cukru
  • špetku soli
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 8 g vanilkového cukru

Zvládne to každý

Nejprve si připravte těsto. Změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku soli vyšlehejte mixérem 1-2 minuty, dokud se dokonale nespojí. Postupně přidávejte žloutky a míchejte, ať se dokonale spojí. Přidejte asi 2/3 prosáté mouky spolu s práškem do pečiva a zamíchejte stěrkou. Těsto přendejte na stůl posypaný zbytkem mouky. Hněťte ho rukama, dokud nebude hladké a nelepivé. Konzistence by měla připomínat plastelínu.

Těsto rozdělte na 3 nestejné části. Ty menší kousky zakryjte potravinářskou fólií, aby jejich povrch neoschnul. A poté jeden z nich dejte do lednice. Formu, ve které budete péct, vyložte pečicím papírem. Pečicí papír posypte trochou mouky a rozprostřete na něj větší kus těsta tak, aby měl tvar obdélníkového vršku o tloušťce asi 2 mm. Z menšího kousku těsta vytvořte okraj vašeho dortu, tak jak je na fotografii.

A máte skoro hotovo

Těsto hodně propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafouklo. Nyní si připravte náplň. Bílky a špetku soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté k nim postupně přidávejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem a dále je šlehejte, dokud se úplně nerozpustí a neobjeví se držící špičky. Přidejte kukuřičný škrob a vymixujte úplně do hladka. K této směsi postupně přidávejte zakysanou smetanu a promíchejte stěrkou.

Získanou náplň dejte na těsto a rovnoměrně rozetřete. Vyndejte druhý malý kousek těsta z lednice a nastrouhejte ho na struhadle. Směs poté rozprostřete po náplni. Koláč pečte 45-50 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Po té době nechte koláč vychladnout a až poté ho vyndejte z trouby. Dort nakrájejte na kousky a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*