7 denní želatinová kúra vyřeší revmatismus celého těla. Odezní bolesti zad, nohou i kloubů a svalů

Pokud vás trápí bolesti kloubů, zad a nebo dokonce revmatismus, vyzkoušejte po 7 dní konzumovat želatinu. Uvidíte, jak se vám uleví.

Studie prokázaly, že želatina má nespočet zdravotních výhod. Dětem pomáhá růst a celkově posiluje kosti, klouby, nehty a také srdeční svaly. Také udržuje zdravou a krásnou pokožku, zlepšuje trávení a metabolismus, a zabraňuje osteoporóze a osteoartróze. A to je snad dost důvodů, abyste ji začali konzumovat i vy.

Zabraňuje bolestem

Studie prokázala, že ti, kteří zahrnuli želatinu do své stravy, zaznamenali významné zlepšení bolestivých příznaků artritidy a revmatismu. Želatina totiž obnovuje elasticitu pojivových tkání kolem kostí a kloubů. Buď můžete konzumovat jen 5 g každé ráno a nebo si dávku můžete zvýšit na 10 g – 5 g ráno a 5 g večer.

Co budete potřebovat

  • 10 g želatiny
  • 100 ml vody

Smíchejte vodu a želatinový prášek a nechte přes noc nabobtnat. Druhý den vypijte poloviční množství želatiny nalačno a druhou polovinu večer. Pokud vám vadí její chuť, můžete k tomu přidat například med nebo citronovou šťávu. Tato kůra může trvat až měsíc, ale ideální je dělat to týden. Poté si dejte 6 měsíců přestávku a můžete opakovat.

Je to hlavní složka kolagenu

Želatinu můžete dokonce získat i sami doma, když budete vařit zvířecí kosti, které obsahují hodně kolagenu. Například kopyta, nohy, kostní klouby, kuřecí maso. Želatina je přirozeným zdrojem kolagenu, což je přirozený obránce těla proti bolestem kloubů. Jak člověk stárne, množství kolagenu v jeho kostech postupně klesá, a proto je třeba dodávat ho tělu.

Fotografie: Pexels

Podle studií je kolagen hlavní složkou pro udržení pružnosti kloubů a kůže a pro snížení zánětů v těchto oblastech. Dokonce může snížit příznaky artritidy a bolesti kloubů až o 80 %. Želatina také obsahuje velmi důležitou aminokyselinu, která se nazývá glycin. Ten působí velmi protizánětlivě a urychluje hojení ran a dokonce zlepšuje délku a kvalitu spánku. Rozhodně tuto sedmidenní kůru vyzkoušejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*