Tento skvělý švestkový koláč je velmi jednoduchý a rychlý a pokud tedy máte doma větší množství švestek, zkuste ho udělat.
Jakmile přijde ten čas, kdy začnou dozrávat švestky, nejprve si jich každý pár sní. Poté se dají třeba na slivovici a nebo se z nich udělají povidla. Ale co když vám nějaké švestky zbydou, a vy nebudete vědět, co s nimi? V tu chvíli byste měli sáhnout po tomto receptu na skvělý koláč. Je velmi jednoduchý, zvládne ho každý a můžete na děj dát všechny švestky. Tak co, vyzkoušíte ho?
Co budete potřebovat
Pokud rádi pečete, tak moc dobře víte, že není moc receptů, ve kterých by se nemusela používat vajíčka. Toto je jeden z nich a celkově těch ingrediencí není moc. Potřebovat tedy budete:
- šálek kefíru
- šálek cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 0,5 šálku oleje
- švestky
- šálek krupice
- šálek mouky
- špetku soli
- 0,5 lžičky soli
- 10 g másla
Je to velmi jednoduché
Nejprve si smíchejte krupici s kefírem. Myslete na to, že kefír musí mít pokojovou teplotu. Ingredience dobře promíchejte, přikryjte utěrkou a nechte odpočívat 20 minut. Poté do směsi přidejte cukr, vanilkový cukr a sůl, promíchejte do hladka. Nyní do směsi nalijte slunečnicový olej a znova promíchejte. Do směsi prosejte mouku a sodu a vypracujte hladké těsto. Zapékací misku si vymažte olejem a vysypte krupicí.
Do formy nyní nalijte těsto. Švestky si rozpulte a zbavte je pecek. Půlky švestek položte na povrch těsta a lehce posypte cukrem. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte přibližně 40 minut. Skvělé na tomto receptu je, že je bez vajec a také to, že můžete použít jakékoliv ovoce chcete. Místo švestek se hodí například meruňky, jablka, hrušky a nebo lesní plody. Tento koláč je velmi dobrý a také nadýchaný. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář