Domácí závin s tvarohem a rozinkami: Nemůžete se zastavit jen u jednoho sousta, je příliš dobrý! A také super snadný

Na chuť přijde domácí koláč, který je možné si dát ke snídani, nebo jen tak, když vás bude honit mlsná. Výbornou náplní bývá tvarohová, která je oblíbená i dětmi. Je navíc velmi zdravá.

Tvaroh patří k potravinám s obsahem plnohodnotných bílkovin. Jedí ho hlavně sportovci, protože jim pomáhá budovat svalovou hmotu. Nezřídka si po tréninku dopřejí misku tvarohu. Je z něho možné upéct i chutné koláče. Buď ho použijete přímo do těsta, nebo ho dáte jako nádivku. Náš recept pracuje s tvarohovou nádivkou. Podle postupu koláč jistě hravě zvládnete.

Co budete potřebovat na přípravu tvarohového koláče

  • 500 g mouky
  • 1 g tvarohu
  • 200 ml teplé vody
  • 4 lžíce sádla
  • hrst rozinek
  • 150 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • moučkový cukr na posypání hotového koláče.
Fotografie: Pixabay

Postup přípravy

  • V zadělávací míse smícháte vodu se sádlem, přidáte mouku a hnětete tak dlouho, až je těsto nelepivé a hladké.
  • Nyní těsto rozdělíte na 6 stejných kousků. Pracovní plochu si posypete moukou a vyválíte 6 tenkých plátů. Ty dáte na pečicí papír.
  • Vyrobíte si tvarohovou náplň. Smícháte tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a rozinkami. Dobře propracujete. Náplň rozděláte na 6 stejných částí a každou položíte na 6 vyválených plátů těsta.
  • Pomocí pečicího papíru srolujete závin a ten přenesete na plech vyložený pečicím papírem.
  • Plech dáte do vyhřáté trouby na 200 °C a pečete po dobu asi půl hodiny.
  • Hotový koláč vyjmete z trouby a posypete moučkovým cukrem.

Nyní máte hotový tvarohový závin, který lze podat návštěvě, nabídnout dětem jak chutnou svačinu nebo si ho dát ke snídani. Lze ho doplnit horkým kakaem i slazeným nebo neslazeným černým či zeleným čajem. Záleží na tom, čemu dáváte přednost. Tento tvarohový závin si můžete vzít s sebou na výlet a sníst, až budete chodit krásnou přírodou nebo po pamětihodnostech.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*