Na přípravu této lahodné buchty budete potřebovat pouze pár jablek a ořechů. Ideální na podzim pro líné hospodyňky

Tuto buchtu zvládne připravit úplně každý, protože je vážně velmi jednoduchá. Není potřeba ani moc ingrediencí, takže to opravdu zkuste.

Pokud máte doma jablka a přemýšlíte nad tím, co z nich uděláte, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který zvládne připravit opravdu naprosto každý. Nebudete potřebovat ani moc ingrediencí, ale jakmile se bude buchta péct, budete překvapeni, jak moc vám provoní celý byt. Je to opravdu jednoduché, takže se na to můžete vrhnout.

Co budete potřebovat

  • 4 velká jablka;
  • citronová šťáva z poloviny citronu;
  • vanilin a skořice podle chuti;
  • cukr, 180 g;
  • rozinky, 150 g;
  • ořechy, 100 g;
  • špetka soli;
  • vejce, 3 ks;
  • rostlinný olej, 120 g;
  • mouka, 260 g;
  • prášek do pečiva, 1 polévková lžíce;
  • moučkový cukr.

Velmi jednoduchá buchta

Nejprve si jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Smíchejte je s cukrem, vanilkou a skořicí, zakápněte citronovou šťávou a přidejte rozinky a kousky vlašských ořechů. Vlastně ale můžete přidat jakékoliv ořechy. Přidejte vejce a pořádně promíchejte. Vsypte prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujte husté těsto.

Vezměte formu a vyložte ji pečicím papírem. Těsto do ní nalijte a vyrovnejte. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 – 40 minut. Doba pečení ale záleží na vaší troubě, takže pro jistotu dělejte test párátkem a nebo špejlí. Koláč poté vytáhněte z trouby a nechte zcela vychladnout. Nakonec ho ještě posypte moučkovým cukrem a můžete podávat třeba ke kafíčku.

A máte hotovo

Tato buchta je nejen velmi voňavá, ale také výživná a dá se říct, že i zdravá. Na takovou buchtu si ještě můžete připravit vyšlehanou zakysanou smetanu, protože ta se k takovým dezertům zkrátka vždy hodí. No a to je vlastně všechno. Je to opravdu velmi jednoduché, a připravené za pár minut. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*