Skvělá bábovka s kokosovými vločkami. Jednoduchá, ale opravdu velmi dobrá

K přípravě této bábovky budete potřebovat jen pár ingrediencí a hotová je za pár minut. Je velmi dobrá a také jednoduchá.

Kokosové dezerty patří vlastně k těm nejoblíbenějším, takže pokud milujete kokos, rozhodně musíte vyzkoušet tuto bábovku. Je velmi jednoduchá na přípravu, takže ji zvládne úplně každý a do toho vám nezabere déle než několik minut. Vyzkoušejte ji a my vám můžeme zaručit, že nebudete litovat.

Co budete potřebovat

Na těsto

  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 7 lžic cukru
  • 100 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Na náplň

  • 1 litr mléka
  • 7 polévkových lžic krupice
  • 4 – 7 lžic cukru
  • 16 g vanilkového cukru
  • 200 g kokosových vloček

Je to velmi jednoduché

Nejprve si mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Do horkého mléka přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a krupici. Kaši vařte 2-3 minuty na mírném ohni za stálého míchání. Poté do krupicové kaše přidejte kokosové vločky a velmi dobře promíchejte. Tuto náplň nyní nechte vychladnout.

Mezitím si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky tak, aby žloutek nenakapal do bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Poté k nim postupně přidávejte cukr a pokračujte v míchání, dokud se nevytvoří měkké vrcholky. Do pěny z bílků přidejte žloutky. Mixujte mixérem při nízké rychlosti.

A je skoro hotovo

Postupně do těsta přidávejte mléko a olej a pořádně promíchejte. A nakonec přidávejte mouku spolu s práškem do pečiva a kakaem. Vše rozmixujte mixérem. Polovinu získaného těsta přeneste na formu vymazanou olejem. Pečte asi 8 minut při 180 stupních. Vyjměte pánev z trouby a rovnoměrně na ni naneste náplň.

Zbylé těsto poté rozetřete na náplň. Buchtu pečte dalších 20 minut a poté nechte úplně vychladnout. Nakonec můžete buchtu ještě posypat moučkovým cukrem a nebo kokosovými vločkami. Nyní už jen buchtu nakrájejte na kousky a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]