Jako z bistra: Závitky z mletého masa a zelí. Jsou velmi jednoduché a chuťově moc dobré + recept na tajnou jemnou omáčku

Pokud chcete na oběd nějaké dobré, ale na přípravu jednoduché a rychlé jídlo, rozhodně vyzkoušejte tyto závitky z mletého masa a zelí.

Možná i vy znáte ten pocit, kdy se vám nic nechce dělat, ani vařit. A z toho důvodu se snažíte vybírat ty méně náročná jídla, která vám zaberou jen pár minut vašeho času. A přesně takový recept tu pro vás dnes máme nachystaný. Jedná se o závitky z mletého masa a zelí a jsou tak jednoduché, že se vám tomu nebude chtít ani věřit. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to.

Co budete potřebovat

  • 250 g bílého zelí
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g mletého masa
  • 2 cibule
  • 30 ml slunečnicového oleje
  • dle chuti sůl, pepř a koriandr
  • 5 lžic zakysané smetany

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Mrkve si nastrouhejte, jednu do zelí a druhou na omáčku. Dejte na pánev a smažte úplně do měkka. Přidejte najemno nakrájené zelí a vařte asi 20 minut. Poté přidejte pepř a koriandr. K mletému masu si přidejte cibuli a mrkev. Promíchejte a podle chuti osolte.

Poté přidejte prolisovaný česnek a promíchejte úplně do hladka. Vytvarujte karbanátky a smažte je několik minut z každé strany do zlatova. Zbylou cibuli a mrkev si poduste a přidejte rajčatový protlak, sůl a pepř. Přidejte trošku cukru, aby protlak moc nezkysnul. Zalijte zakysanou smetanou, promíchejte a pár minut povařte.

A máte hotovo

Vložte karbanátky do zapékací mísy a zalijte je připravenou omáčkou. Dejte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte asi 35 minut. Vše ale záleží na vaší troubě, takže kontrolujte. Hotové jídlo můžete podávat například s bramborovou kaší, ale brambory na jakýkoliv způsob budou skvělou přílohou. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*