Na hrobě jejího bratra se přes 60 let pravidelně objevovaly dárky. Až teď paní Věra vypátrala, kdo je tam dával

Fotografie: Palickap / Creative Commons / Attribution 2.0

Každému člověku se v životě může stát, že mu zemře někdo blízký, a tak k němu poté začne chodit na hřbitov. Tato žena ale objevovala na bratrově hrobě různé dárky a nevěděla, od koho jsou.

Pokud chodíte alespoň čas od času na hřbitov za někým, kdo vám zemřel, určitě si všímáte ozdob na různých hrobech – a hlavně na tom, u kterého trávíte nejvíce času. Tato dáma chodila pravidelně navštěvovat svého bratra, jenž zesnul ještě jako malé dítě, a pravidelně zde vídala různé dárky. Nikdy ale nedokázala zjistit, od koho jsou, ovšem jednoho dne se jí podařilo tohoto tajemného dárce odhalit.

Pro někoho jsou hřbitovy strašidelné

Někteří lidé neradi chodí na hřbitov, jelikož jim toto místo připadá velmi strašidelné, a tak se mu raději vyhýbají. Pokud jim ale zemře někdo blízký, přestanou mít z tohoto místa strach, protože si uvědomí, že je zde pochována jim blízká osoba a rádi ji budou navštěvovat. Většina návštěvníků hřbitova s sebou bere květiny, svíčky nebo jiné předměty, jež přinesou na hrob zesnulému. Stejně to dělala tato žena jménem Věra, která na hřbitov chodila za svým bratrem.

Bratr, který zemřel příliš brzy

„Můj bratr Karel zemřel velice brzy, v roce 1947, když jsme byly ještě děti. Bylo mu pouhých 12 let, když se vydal se svou třídou na školní výlet – a ten den se stala tragická událost. Na školním výletu se totiž utopil a pro naši celou rodinu i celé město to byl velký šok. Mně bylo v té době 7 let a už jsem chápala, co se stalo, takže jsem dlouho truchlila,“ vypráví paní Věra o svém dětství.

Pravidelné návštěvy hřbitova

„I když jsem toho s Karlem příliš nezažila, jednalo se o mého bratra, kterého jsem měla velmi ráda. Po jeho smrti jsem začala pravidelně chodit k jeho hrobu a vždy jsem mu něco donesla nebo jsem hrob uklidila. Časem jsem ale zaregistrovala, že na hrobě jsou dárky, jež jsem zde nezanechala já, a proto jsem se poptala i příbuzných a přátel, zda někdo z nich nedává tyto dárky na Karlův hrob. Nikdo z nich to ale nebyl, a tak jsem hledala dále,“ vypráví Věra o svém pátrání.

Fotografie: Pexels

Věra objevila dárce

Dárky se na hřbitově objevovaly několik let po sobě a když už jsem nevěděla, jak pokračovat v pátrání po dárci, dala jsem inzerát do novin. Cítila jsem, že daný člověk by se mohl ozvat, protože pravděpodobně bydlí nedaleko hřbitova, když nosí dárky na hrob takto často. Jednoho dne mi zvonil telefon a když jsem ho zvedla, ozval se mužský hlas,“ sdělila Věra a vyprávěla dál.

„Tento muž mi sdělil, že to on nosí dárky na hrob mého bratra už několik let a že se jedná o Karlova spolužáka, který mého bratra našel utonulého. Protože se s Karlem bavil a tento zážitek na něm zanechal jisté trauma, chodil za ním pravidelně na hřbitov. Konečně jsem tedy zjistila, kdo stále vzpomíná na mého bratra a nosí mu dary,“ uzavřela své vypravování paní Věra.

Zdroj: Telegraph

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*