Tento salát je tak dobrý, že si ho zamiluje snad každý, kdo ho ochutná. Tak na nic nečekejte a vrhněte se na jeho přípravu.
Zkoušeli jste někdy dát pečenou cuketu do salátu? Pokud ne, tak byste to tedy rozhodně měli vyzkoušet. Protože kombinace cukety, rajčat, čerstvých bylinek a česneku dokáže vytvořit opravdu úžasnou chuť. Normální vejce můžete nahradit křepelčími a hned se z tohoto pokrmu stane jídlo, které se hodí na slavnostní stůl. Tak na nic nečekejte a rozhodně ho vyzkoušejte.
Co budete potřebovat
- 500 g cukety
- 3 rajčata
- 3-4 vejce
- 1 stroužek česneku
- petrželku
- 150 g zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Je to opravdu snadné
Cuketu si omyjte a nakrájejte na kolečka o průměru asi 5 cm. Vložte je do hluboké mísy, posypte trochou soli, promíchejte a nechte asi 10 minut. Mezitím si dejte uvařit vejce natvrdo. Cukety smažte na oleji z obou stran a poté je položte na plech vyložený papírem, aby absorboval tuk. Jakmile cuketa vychladne, nakrájejte kolečka na polovinu a vložte do hluboké mísy.
Přidejte k nim nakrájená rajčata, vejce, bylinky a také česnek. Přidejte zakysanou smetanu, sůl a pepř a pořádně zamíchejte. Nakonec dejte mísu se salátem do lednice a nechte asi hodinu v klidu. Poté už jen počkejte na vaši návštěvu a můžete podávat. Samozřejmě, že si do tohoto salátu můžete přidat například i kuřecí maso, to už záleží jen na vás.
Napište komentář