Tento skvělý oběd je tak jednoduchý, že ho zvládne připravit úplně každý, dokonce i začátečník. A nebudete potřebovat moc ingrediencí.
Zkoušeli jste už někdy péct v pečicím sáčku? Pokud ne, tak byste to rozhodně měli vyzkoušet, protože něco tak skvělého jste určitě ještě neviděli. Žádná šťáva už vám nikdy nevyteče a nevypeče se, protože bude celou dobu v tom sáčku. Maso bude šťavnaté a zkrátka pokrm, který v něm budete připravovat, bude úplně dokonalý. Tak co, vyzkoušíte ho?
Co budete potřebovat
- 1 kg bílého zelí
- cibule
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- dle chuti sůl a pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 600 g kuřecích paliček
- 1 mrkev
- koření na kuře
- 20 g másla
Je to velmi jednoduché
Nejprve si dohromady zamíchejte prolisovaný česnek, sůl, 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje a koření na kuřecí maso. Smíchejte a dejte stranou. Cibuli si oloupejte a poté nakrájejte. Oloupanou mrkev si nastrouhejte na hrubém struhadle. Zelí zbavte vrchních listů a poté odřízněte stopku. Nakrájejte ho na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Smíchejte si dohromady cibuli, mrkev a zelí, přidejte podle chuti sůl, pepř a slunečnicový olej.
Zeleninovou směs dejte do pečicího sáčku a vytvarujte z ní takový polštářek, na který bude třeba dát maso, na kostičky nakrájené máslo a ještě bobkové listy. Zavažte sáček a dejte ho do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte přibližně 45 minut. Poté sáček ještě rozřízněte a nechte v troubě dalších 10 minut. K tomuto jídlu ještě můžete připravit nějakou skvělou omáčku, ale záleží jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář