Pes doběhl k břehu moře a začal hlasitě štěkat. Svým hrdinským chováním zachránil mláděti delfína život

Štěkot může naznačit spoustu věcí, psi tak dávají majitelům často něco najevo. Tento pes chtěl upozornit svého pána, že na břehu našel cosi podivného.

Psi obecně patří mezi nejčastější domácí mazlíčky, které si lidé pořizují. Lidé s nimi rádi chodí na procházky, kde s nimi dělají různé aktivity. Pokud bydlí v oblasti, kde mají k dispozici moře či jinou vodní plochu, mohou nechat svého psa vykoupat. Typickým psím rysem bývá jejich štěkot. Ovšem důvody štěkotu mohou být různé. To, proč štěkal tento pes, bylo však velmi netradiční.

Psi milují procházky

Mít psa jako domácího mazlíčka obnáší spoustu starostí, zábavy i zážitků. Psi potřebují dostatek pohybu a je jedno, o jakou rasu se jedná. To ovšem někteří pohodlnější majitelé často vynechávají, jelikož si myslí, že když je pes malý, stačí mu jen procházka okolo paneláku. Pokud se majitel psa vydá se svým zvířátkem ven, může s ním zažít spoustu dobrodružství. Zároveň svého mazlíčka může seznámit s ostatními psy, a tím ho socializovat v psí společnosti.

Většina zemí na světě má na svém území vodní plochy. To je skvělá příležitost pro majitele psů, protože pokud s nimi začnou chodit k vodě, mohou si s nimi užít více zábavy. Dále je možné psa naučit ve vodě plavat nebo aportovat. Tak jako tak, většina psů vodu miluje a jakmile ji zahlédnou, ihned se do ní rozeběhnou. Majitelé tak mají často práci s tím, aby psy umyli a osušili.

Páníček si chtěl vyfotit svého psa u moře

Muž jménem Joey se rozhodl jednoho dne vyrazit se svým psem na procházku k moři. To ale ještě netušili, jak jejich procházka dopadne. Joey byl na pláži fascinován výhledem na moře, a tak ho napadlo, že si tento výhled vyfotí. V tom uslyšel štěkot svého psa, který chvílemi přehlušil i hukot vln. Nejdříve muže napadlo, že pes na kraji moře chytil rybu a chce se svému pánovi pochlubit svým úlovkem.

Fotografie: Pixabay

Muže překvapil důvod štěkotu jeho psa

Joey se tedy rozhodl za psem zajít, aby zjistil, proč stále tak štěká. Když se přibližoval za zvířetem, vypadalo to, jako by u psa ležel malý žralok. Hned, co dorazil až k psovi, mu už bylo jasné, o co jde. Na mělčině uvízl malý delfín a pes na to upozorňoval štěkotem svého pána, aby tomuto zvířeti pomohl. Muž tedy začal ihned jednat.

Jakmile spatřil trápícího se delfína na souši, začal Joey se záchranou akcí. Pohotově zvíře chytl a posunul ho o něco dále od břehu, kde byla voda hlubší. V té už mohl malý delfín plavat. Muž byl se svým psem na pláži ještě hodinu, aby měli jistotu, že vlny neodnesou delfína zpět na souš. To se však nestalo a zvíře bylo opět svobodné ve svém přirozeném prostředí. Joey byl velice pyšný na svého psa, který svým štěkotem zachránil trápícího se delfína.

Zdroj: Newsner

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*