Žena zachránila osiřelé srnčí mládě. Reakce jejího psa je k nezaplacení

Fotografie: Depositphotos

Všichni víme, že německý ovčák je oddaný a odhodlaný hlídací pes ochotný obětovat se pro svého majitele.

Hlavním hrdinou tohoto příběhu je právě německý ovčák jménem Sarge. Se svou majitelkou Cheryl žije na malé farmě v Ohiu, kde chovají zvířata, která nejsou určena ke konzumaci. Cheryl byla už odmala zvyklá pečovat o nemocná a zraněná zvířata a tento zvyk jí přetrval až do dospělosti. Nyní má dva syny, a i jim předává svou lásku k přírodě.

Farma pro zachráněná zvířata

Sarge není ani zdaleka jediným psem na farmě – kromě něj zde přebývají i další chlupáči, které Cheryl zachránila z nevyhovujících podmínek nebo od majitelů, kteří již psa nechtěli.

I většina dalších zvířat na farmě je zachráněná – a nebýt Cheryl už by byla na onom světě. Přestože byl Sarge dříve útočný a nepříliš přátelský, soužití s ostatními zvířaty jej zcela změnilo.

Nerozlučná dvojka

Když pak Cheryl jednoho dne přinesla domů zraněné srnčí mládě, Sarge úplně roztál a začal se o to křehké malé stvoření ihned starat. Podle Cheryl se z nich stali zcela nerozluční přátelé. Pes si vzal mládě doslova pod svá křídla a pomohl mu adaptovat se na farmě a postupně se seznámit i s dalšími jejími obyvateli.

Zatímco ostatní psi nebyli k mláděti tak přívětiví, Sarge jej neustále chránil a každému, kdo by mu chtěl ublížit, dal ihned jasně najevo, jakého ochránce má.

Co bude dál?

Vrátí se srnčí mládě do přírody? Cheryl už nyní ví, že to nebude možné. Nemůže rozdělit pevné přátelství, které mezi psem a mládětem vzniklo. Až srnec vyroste a zesílí, postaví mu vlastní ohradu, kde bude moct pohodlně přebývat a užívat si života na farmě s ostatními zvířaty.

Fotky těchto dvou nesourodých přátel obletěly svět a dokazují, že přátelství si nevybírá podle velikosti ani druhu. Také nám ukazuje, že i zvířata mají cit a dovedou se postarat o kohokoliv, kdo je v nouzi.

Zdroj: UberAlles

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]