Vepřové masíčko pod gratinovanou bramborovou peřinkou. Tu křupavou kůrčičku si jednoduše zamilujete

Pokud vás nenapadá, co uvařit na oběd, vyzkoušejte upéct tyto gratinované brambory s vepřovým masem. Tento jednoduchý recept zvládne úplně každý.

Pokud milujete gratinované brambory, není nic lepšího, než si vyzkoušet připravit tyto brambory s vepřovým masem. Je to dobré, jednoduché a zamiluje si to naprosto každý. Jediné, co musíte udělat, je to vyzkoušet. Takže na nic nečekejte, a vrhněte se do přípravy tohoto jednoduchého a také luxusního pokrmu. Zvládne to úplně každý.

Co budete potřebovat

Záleží jen na vás, jestli si brambory nastrouháte a nebo nakrájíte na tenká kolečka. Tak i tak bude toto jídlo velmi dobré, takže si vyberte, jak jen chcete. Další ingredience, které budete potřebovat, jsou:

  • 500 g vepřového masa
  • 300 g brambor
  • 100 ml smetany
  • 50 g tvrdého sýra
  • 3 stroužky česneku
  • dle chuti sůl a černý pepř

Je to opravdu jednoduché

Nejlepší vepřové maso bude rozhodně vepřová krkovička, je totiž velmi šťavnatá a to se opravdu hodí. Nakrájejte si ji na 4 steaky, osolte, opepřete a poté nechte na pár minut odpočívat, aby se koření dostalo úplně do masa. Brambory a česnek si důkladně oloupejte. Poté brambory, sýr a také česnek nastrouhejte na hrubém struhadle a všechny tyto ingredience spojte v jedné míse.

Poté tuto směs ještě osolte a opepřete a také můžete přidat i jakékoliv vaše oblíbené koření. Přidejte ještě smetanu a všechno smíchejte do hladka. Nyní vezměte zapékací misku a vložte do ní steaky. Potřete je bramborovou směsí a dejte zapékací mísu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 50 minut. Je třeba podávat ještě teplé, protože tak je to nejlepší.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*