Tak trochu netradiční chlebíčky: Toto pohoštění se vám bude hodit pro každou návštěvu nejen na Silvestra

Jestliže se chystáte slavit Silvestra, je třeba naplánovat občerstvení pro tento večer. Hodit se vám může například tento recept na skvělé obložené chlebíčky.

Občas se stane, že se člověku ozve nějaká nečekaná návštěva, která má ale v plánu přijet na brzkou návštěvu. Pokud zrovna nestíháte nic upéct, nemusíte zoufat. Připravit můžete například obložené chlebíčky, kterými lze pohostit jak nečekanou návštěvu, tak i hosty při oslavě příchodu nového roku.

Tak trochu netradiční chlebíčky

Pokud někdo řekne, že připraví chlebíčky, pravděpodobně si téměř každý představí veku, která je namazaná bramborovým salátem a na ní je položena šunka, vajíčko, kyselá okurka a další ingredience. Tyto chlebíčky jsou ale trochu netradiční a možná zjistíte, že udělat více druhů chlebíčků se vyplatí. Třeba tak potěšíte hosty, kteří bramborový salát moc nemusí.

Ingredience, které budete potřebovat

Abyste si mohli udělat pro sebe nebo pro návštěvu netradiční chlebíčky, budete k tomu potřebovat určité suroviny. Připravte si proto tyto ingredience:

  • 3 ks vejce
  • 100 g sýr
  • 6 až 8 stroužků česnek
  • jakákoli plechovka konzervované ryby
  • 2 až 4 PL majonéza
  • 1 ks cibule
  • 150 ml horká voda
  • 1,5 PL ocet
  • 1 / 2 ČL ocet
  • 2 ČL cukr

Příprava rybí pomazánky

Jakmile budete mít nachystané veškeré suroviny, které potřebujete pro výrobu rybí pomazánky, můžete se pustit do práce. Rybí pomazánka sice není pro každého, protože jen někdo dokáže ocenit její chuť, ale zároveň je dobrá pro ty, kteří ryby milují a nevadí jim ani v pomazánkové formě.

Nakrájejte jednotlivé ingredience

V prvním kroku přípravy si vezměte ostrý nůž, podložku a chleba nakrájejte na plátky. Pokud doma nemáte chleba, můžete použít veku nebo rohlík a nakrájet je našikmo. Pečivo poté přesuňte na pánev s trochou oleje / másla a opečte z obou stran dozlatova. Následně si vezměte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.

Příprava vám nezabere moc času

Připravte si misku, ve které nakonec pomazánku umícháte a dejte do misky nakrájenou cibuli, ocet, sůl, cukr a zalijte vroucí vodou. Počkejte, dokud voda nevychladne, a poté pokračujte v přípravě pomazánky. Otevřete si konzervu s rybou a její obsah vyndejte. Následně rybičky rozmačkejte vidličkou.

Smíchejte suroviny dohromady

Nyní si vezměte uvařená vejce a sýr. Vše nastrouhejte nahrubo a přidejte najemno nakrájený česnek, kopr, ryby a vidličkou pořádně zamíchejte, nebo rozmixujte v mixéru. Nakonec do směsi přidejte ještě cibuli s tekutinou, majonézu a znovu promíchejte. Takto máte pomazánku hotovou a už ji stačí pouze nanést na opečené plátky pečiva.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*