Voňavý koláč: Krém jemný jako jablečný pudink s drobenkou navrch. Každý, kdo ho ochutná, bude naprosto nadšený

Tento dezert si naprosto zamilujete a to nejen proto, že je opravdu vynikající, ale především je velmi jednoduchý na přípravu. Zvládne ho každý.

I přes to, že už jsou Vánoce a s nimi spojené svátky už minulostí, není od věci si zavzpomínat na různé dezerty a pochoutky, které se v těchto dnech připravují. Jedním z nich je rozhodně i tento skvělý jablečný dezert, který je tak jednoduchý na přípravu, že se vám tomu nebude chtít ani věřit. A vaši návštěvu zaručeně potěší i kdykoliv jindy, než jen o vánočních svátcích. Tak už na nic nečekejte a vrhněte se na jeho přípravu. Nebudete litovat.

Co budete potřebovat

  • 2 vejce
  • Citronová šťáva
  • 140 g cukru
  • Jablko
  • 20 g vanilkového cukru
  • 180 g smetany
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 50 g másla
  • 350 g mouky
  • 400 ml mléka
  • 8 g prášku do pečiva

krém do těsta ve formě

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si do hluboké mísy rozklepněte vejce, 100 g cukru a 10 g vanilkového cukru. Cukr by se měl ve vejcích úplně rozpustit. Dále přidejte rozpuštěné máslo a pořádně zamíchejte. Mouku si smíchejte s práškem do pečiva a spolu postupně přidávejte do vaječné směsi. Vypracujte si nelepivé a vláčné těsto. Čtvrtku těsta s oddělte, dejte do sáčku a poté do lednice. Zbytek ručně rozetřete na dno a stěny formy a poté ji dejte také aspoň na 15 minut do lednice.hotový rozkrojený koláč

Jablko si oloupejte a zbavte ho jádřinců. Poté ho nakrájejte na tenké plátky a spolu s 10 g cukru ho přendejte na rozpálenou pánev. Nezapomeňte poté k jablkům přidat také citronovou šťávu, dodá jim totiž skvělou chuť. V hrnci si smíchejte mléko se žloutkem, kukuřičným škrobem, 30 g cukru a vanilkovým cukrem. Tyto ingredience vyšlehejte a poté je na mírném ohni vařte do zhoustnutí. Hustou hmotu poté odstavte z ohně.

hotový dort s jablky

Do husté hmoty zapracujte smetanu a poté do ní rozložte zkaramelizovaná jablka. Všechny suroviny promíchejte. Tento krém nyní rozetřete na dno dříve vytvořeného těsta ve formě. Na krémový povrch nyní vytlačte čtvrtinu těsta, kterou jste měli v sáčku. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a koláč poté pečte do zlatova. Nakonec ho ještě posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*