Tyto malé a sladké croissanty si zamiluje celá vaše rodina. Na nic nečekejte a vyzkoušejte je! (recept bez prášku do pečiva)

croissanty na plechu

Je velmi jednoduché připravit tyto skvělé croissanty a do toho jsou hotové do pár minut. Opravdu je vyzkoušejte, protože to stojí za to.

Pokud patříte mezi milovníky sladkých snídaní, rozhodně byste měli vyzkoušet tento jednoduchý recept na sladké croissanty. Ty totiž miluje snad úplně každý, ještě k tomu, když v jejich vnitřku je sladká čokoláda. Už se vám sbíhají sliny, že? V tom případě vás potěší, že si je nyní můžete připravit i sami doma. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

Na přípravu těsta budete potřebovat doslova 3 ingredience, které máte všichni rozhodně doma. Takže jediné, co je třeba koupit, je nějaká sladká a nebo slaná náplň. To už ale záleží jen a pouze na vás. Potřebovat tedy budete:

  • 600 g pšeničné mouky
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 200 ml perlivé vody

lití oleje do hrnce

Je to jednoduché

Nejprve si v hluboké míse smíchejte perlivou vodu se slunečnicovým olejem. Promíchejte a prosejte k těmto ingrediencím pšeničnou mouku. Pokud držíte dietu a chcete nějakou zdravější variantu, můžete použít kukuřičnou a nebo žitnou mouku. Promíchejte a rukama propracujte těsto. Mělo by být měkké, elastické a především ne moc lepivé. Pokud bude potřeba, můžete přidat více mouky.hnětení těsta

Nyní těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte asi na 30 minut do lednice. Poté ho rozválejte na tenkou vrstvu a nakrájejte na malé trojúhelníky. Náplň můžete vzít vlastně úplně jakoukoliv. Skvělé jsou tyto croissanty například s čokoládou, mákem a nebo i se strouhanými jablky. Do každého trojúhelníku vložte náplň a srolujte z nich silné croissanty. Troubu si předehřejte na 190 stupňů.

Croissanty pečte v troubě asi půl hodiny. Pokud budete chtít, můžete je posypat cukrem a ještě před tím potřít žloutkem. Toto je asi ten nejjednodušší recept na sladkou snídani. Tak si někdy přivstaňte a vyzkoušejte ho, protože je to opravdu moc dobré. Dokonce i vaše děti si je zamilují. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*