Jak udělat, aby bramboráky při smažení nenasákly žádný tuk? Přidejte do těsta 1 lžíci tohoto oblíbeného produktu

Smažená jídla patří u lidí mezi velmi oblíbená jídla. Jedná se sice o chutné potraviny, ale většinou také velmi nezdravé. S těmito triky zabráníte tomu, aby byly například bramboráky hodně mastné.

Je zcela normální, že si čas od času každý dopřeje nějaké smažené jídlo. Nemělo by to být ale denně, protože kvůli smaženým jídlům mohou vznikat zdravotní komplikace nebo si člověk brzy všimne toho, že začal přibírat na váze. Pokud si chcete udělat například bramboráky, zkuste se s těmito triky vyvarovat toho, aby byly po dosmažení velmi mastné.

Bramboráky patří mezi velmi oblíbená jídla

Bramboráky patří velmi oblíbená jídla, protože nejsou složité na přípravu, a přitom jsou velmi chutné. Pokud si i vy chcete udělat doma bramboráky, připravte si tyto suroviny:

  • 1 kg brambor
  • 5 stroužků česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 150 ml mléko
  • majoránka podle chuti
  • olej na smažení

Příprava bramboráků je velmi jednoduchá

Až si budete chystat bramboráky, vezměte si k ruce struhadlo. Nastrouhejte brambory nahrubo do mísy a poté k nim přidejte všechny ostatní suroviny kromě oleje. Vše důkladně promíchejte, a poté si rozehřejte olej na pánvi a vždy si naběračkou odeberte část ze směsi na bramboráky, naběračkou tuto směs rozprostřete na pánvi tak, aby vznikla placka, a nakonec každý bramborák osmažte z obou stran dozlatova.

Jak zamezit velmi mastným bramborákům

Někteří lidé mohou mít s tímto pokrmem velký problém, protože většinou bývá hodně mastný. Pokud se tento problém týká i vás, můžete mu jednoduše zabránit a nemusíte jíst těžké a mastné bramboráky, po kterých vám je špatně. V první řadě je potřeba si uvědomit, že bramboráky se nesmí v oleji smažit dlouho. Mějte tedy dostatečně rozpálený olej a snažte se bramboráky udělat tenké.

bramboráky s dipem

Přidejte do směsi ocet

Jestliže by rychlé smažení v dostatečně rozpáleném oleji nestačilo, a přesto byste měli hodně mastné bramboráky, zkuste do směsi přidat 1 polévkovou lžíci octu. Nemusíte se bát, že by bramboráky chutnaly po octu, protože vůbec octovou chuť nenatáhnou. Ocet pouze zabrání tomu, aby byly bramboráky hodně mastné. Posledním trikem může být přidání řepkového oleje přímo do bramborákové směsi a poté nemusíte používat další olej při smažení.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*