Někteří lidé si odpolední kávu nedokážou představit bez něčeho sladkého. Jestliže mezi takové osoby patříte i vy, jistě se vám zalíbí tento recept na rychlé domácí koláče.
Představa toho, že by měl člověk dělat domácí koláče, vyděsí vcelku rychle hodně lidí. Mnoho z nich si totiž nedokáže představit, že by si měl zadělat těsto a poté je plnit nějakou náplní. Pro některé lidi jsou zkrátka koláče něco, co si raději zakoupí v pekárně nebo v obchodě, ale určitě by se do pečení takových pokrmů raději nepouštěli. Pokud byste si je ale přeci jen rádi doma udělali, když by to mělo být podle receptu, v němž nemusíte dělat těsto, držte se tohoto receptu.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu těchto koláč budete potřebovat jen pár surovin a možná vás překvapí, o jaké se jedná. Nachystejte si proto:
- 1 / 2 bochník chleba
- 50 ml rostlinný olej
- 200 g džem
- špetka soli
- 2 ks slepičí vejce
- 70 ml mléko
Příprava koláčů není složitá
Protože se v tomto případě nejedná o klasické koláče, které byste museli připravovat tak, že byste nejprve museli zadělat těsto, tak v prvním kroku sáhněte po bochníku chleba. Může se jednat i o toastový chléb nebo o veku. Toto pečivo následně nakrájejte na 6 plátků a 3 z nich potřete džemem. Poté ke každému namazanému plátku přiložte druhý krajíc.
Příprava obalovací směsi na chleby
Nyní si můžete připravit obalovací směs na chleby a to tak, že si do misky rozklepnete vejce a poté je vidličkou rozmícháte stejně, jako kdybyste si chtěli udělat míchaná vajíčka. Následně si vezměte pánev, dejte jí na plotýnku a rozpalte na ní olej. Nakonec dejte do pánve osmažit namazané a obalené chleby a z obou stran je osmažte dozlatova.
Rychlé koláče máte hotové
Tyto rychlé koláče jistě nebudou chutnat totožně, jako ty, které byste si jinak koupili v obchodě. V momentě, kdy ale chcete ušetřit nějaké peníze, nechce se vám do obchodu nebo doma máte děti, které mají na něco chuť, jedná se o rychlou variantu, jak zahnat chuť na sladké.
Napište komentář