Jarní salát s tuňákem a křupavou ředkvičkou. Detoxikuje tepny, čistí krev, podporuje hubnutí a chutná fantasticky i bez zálivky

salát s ředkvičkami

Při hubnutí nebo zdravém životním stylu je potřeba mít v záloze dostatek zdravých receptů. Tento na salát s ředkvičkami a tuňákem je skvělý díky tomu, že na něj nepotřebujete žádnou zálivku.

Ve chvíli, kdy se lidé snaží jíst zdravěji a shodit i nějaké kilo, musí si najít dostatek zdravých receptů, podle kterých by si mohli připravovat jídlo. Do zdravého jídelníčku patří i saláty. Bohužel mnoho z nich obsahuje tučné zálivky. Tento salát však připravíte i bez zálivky, a přitom obsahuje velké množství bílkovin.

Přísady, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto receptu si připravte následující suroviny:

  • 12 ks ředkviček
  • 10 g jarní cibulky
  • 2 ks okurka
  • 300 g konzervovaný tuňák
  • 2 ks vejce
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti

krájení ředkviček

Salát zvládne připravit úplně každý

Jakmile se rozhodnete pro přípravu tohoto salátu, jistě vám vydrží i třeba na 2 večeře. Pro přípravu tohoto jídla si nejprve nachystejte všechny suroviny, abyste měli opravdu jistotu, že máte vše. Následně si vezměte ředkvičky, oberte je od listů, omyjte je pod tekoucí vodou a poté každou ředkvičku nakrájejte na tenké plátky.

krájení okurek

Nakrájejte zeleninu nadrobno

Kdo by chtěl ještě menší kousky ředkviček, může je nakrájet na kolečka a ty poté ještě na poloviny. Ten samý postup udělejte i s okurkou. Pokud byste nechtěli, nemusíte okurku loupat, ale jen ji omýt a nakrájet. Okurku krájejte na kolečka a následně kolečka rozřízněte ještě napůl.

nakrájená jarní cibulka

Přidejte jarní cibulku a vejce

Ve chvíli, kdy budete mít nakrájené okurky i ředkvičky, sáhněte po jarní cibulce, omyjte ji a poté ji nakrájejte tak, abyste měli nakrájeno 10 g. Jarní cibulku přidejte do misky k zelenině a dejte si vařit vejce natvrdo. Až budou uvařená, vyčkejte, až trochu vychladnou a poté je oloupejte. Nakonec vajíčka nakrájejte a přidejte je k salátu.

zdravý salát

Salát máte téměř hotový

Protože už máte v misce téměř všechny suroviny, můžete nyní přidat do salátu také tuňák, olej, sůl a černý pepř. Všechny přísady v misce důkladně promíchejte a poté si jej můžete rovnou dopřát k večeři / obědu nebo jej dejte do lednice a pochutnejte si na něm později. K salátu lze jako přílohu přikusovat například celozrnnou bagetku nebo kaiserku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*