Díky základním surovinám vytvoříte zázračný pokrm. Nezabere více než 15 minut, manžel o něj stále prosí

Vzhledem k tomu, že venku začíná být pěkné počasí, často se uchylujeme k omezení času stráveného v kuchyni. Přinášíme vám recept na rychlou a vydatnou svačinu.

Koláče patří mezi vydatnou a chutnou svačinu, která potěší nejen vaši rodinu, ale i děti. Mnoho lidí se jejich přípravě vyhýbá proto, že si myslí, že je náročná. To ale nemusí být vždy pravda. Na chutné koláče nepotřebujete kynuté těsto, jehož příprava je díky kvasnicím zdlouhavá. Můžete si vystačit i s pár základními surovinami a připravit svačinu, po které se a stole jen zapráší.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu lahodných koláčů, bez potřeby kynutí, budete potřebovat:

  • 300 ml kefíru
  • 1 / 2 čajové lžičky sody
  • 1 / 2 čajové lžičky soli
  • špetku cukru
  • 1 vejce
  • 480 g mouky
  • 20 ml rostlinného oleje

Suroviny potřebné na přípravu náplně:

  • 600 g brambor
  • 1 cibule
  • 1 / 2 lžíce soli

Nejprve se vrhneme na náplň

Jako první si připravíme ingredience na náplň, kterou budeme koláče plnit. Brambory nejprve oloupeme, nakrájíme na kostičky a potom vložíme do vroucí vody, kterou smícháme se solí. Dále se o ně nemusíme starat, počkáme, až se nám ve vodě uvaří do měkka. Mezitím připravíme potřebné těsto.

těsto koláče

Rychlé těsto, na které jsou potřeba 4 základní suroviny

Základem koláčového těsta je v našem případě kefír, vejce, mouka a rostlinný olej. V hluboké míse nejprve smícháme kefír pokojové teploty s 1 / 2 čajové lžičky sody. Tuto směs necháme zhruba 10 minut bez povšimnutí pracovat. Následně do směsi postupně zamícháme sůl, vejce, špetku soli a také mouku. Během hnětení těsta do směsi postupně přidáváme rostlinný olej. Naším cílem je vytvořit měkkou, elastickou hmotu.

Maminčin strouhaný koláč: Jakmile ho jednou uděláte, nebudete už chtít žádný jiný. Ke kávičce nebo čaji neexistuje nic lepšího

smažení koláčů

Jednoduchá náplň, která zaujme svou chutí

Na středním plameni dozlatova osmažíme cibulku, kterou smícháme s uvařenými brambory a směs rozšťoucháme. Odleželé těsto si rozdělíme na 2 části a z každé vyválíme tenké pláty. Na ty postupně dáváme hroudy bramborové náplně. Jakmile je těsto poseto náplní, přikryjeme jej druhou vrstvou a vytvoříme malé koláče. Z těsta dostaneme přebytečný vzduch a okraje obou plátů přimáčkneme k sobě. Koláče následně usmažíme na pánvi s olejem, dozlatova z obou stran.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*