Vejce jen naliju na cuketu: Recept za 15 minut. Lahodný kastrol k obědu i večeři, nasytí i 4členou rodinu za pár Kč

Lití vajec na cuketu

Cuketa je velmi populární zelenina. Lidé ji smaží, vaří, pečou i grilují, má mnoho způsobů úpravy. Včetně toho s vejci, je to výborné.

Cuketu začali pěstovat ve Střední Americe, konkrétně v Mexiku, před více než 5 000 lety. Tehdy ji převážně lidé vařili nebo jedli zasyrova. Když začal Kryštof Kolumbus objevovat nový světadíl, přivezl do Evropy novou potravinu, cuketu. Té se zde začalo dařit a stala se z ní významné potravina. Její největší rozmach nastal v 18. století a od té doby ji využívá téměř každý. Skvěle se griluje, vaří, peče i smaží. Nemá prakticky žádnou chuť, tudíž ji můžete použít i jako nástavbu do různých buchet. Ale tento recept s vejci ještě neznáte, zamilujete si ho.

Potřebné suroviny na přípravu

  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 6 vajec
  • 2 stroužky česneku
  • 50 gramů parmezánu
  • petrželová nať

Postup přípravy

Cibuli si nakrájejte najemno. Dejte ji rozpálenou pánev, společně s olejem, a restujte po dobu asi tří minut. Mezitím si oloupejte česnek a nakrájejte ho nadrobno. Můžete i na plátky, máte-li ho rádi o něco výraznější. Česnek přidejte k cibuli na pánev a společně restujte.

cuketa s vejci

Cuketu si nakrájejte na plátky a přidejte ji k cibuli a česneku na pánev. Nezapomeňte ji osolit a opepřit. Dále vše společně duste pět minut. Cuketa díky soli pustí poměrně dost vody, proto se toho nelekejte. Voda se během pár minut vypaří.

Delikátní cuketové řízky v sýrovém těstíčku vám nedají spát, budete je chtít zas a znovu

Míchání vajec v míse

V misce si rozkvedlejte vejce a přidejte k nim parmezán a petrželovou nať. Vše pečlivě smíchejte a celou směs nalijte na pánev na cuketu. Pokračujte dalších 8 minut smažení na mírném ohni. Můžete použít i pokličku, kterou celou směs přikryjete.

Vaječná placka

Následně již stačí hotový pokrm dát na talíř a vychutnat si ho. Hodí se jako výborná snídaně, která je hotová za 15 minut, s velkou porcí bílkovin a vlákniny. Bílkoviny a vláknina jsou důležité pro lidské tělo, bílkoviny pomáhají regenerovat buňky a vláknina čistí střeva. Navíc obě makroživiny skvěle sytí. Pokrm si zamiluje každý a každý ho i zvládne připravit.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*