Šéf Zdeněk prozradil celoživotní trik: Takto výrazně zkrátíte dobu vaření brambor, ví to jen 8 % populace

krájení loupání brambor

Brambory jako takové bývají jednou z nejvíce preferovaných příloh. Jejich příprava však někdy dlouho trvá. Díky tomuto triku však tuto přípravu můžete zkrátit na minimum.

Jako příloha jsou brambory obecně velmi oblíbená potravina. Mají pro tělo také spoustu benefitů a velmi oblíbené jsou především u lidí, kteří drží dietu. Důvodem toho bývají jejich dobré výživové hodnoty. Příprava brambor jako přílohy na jakýkoli způsob však velmi často trvá i více než půl hodiny, což je pro některé lidi dlouhá doba na to, aby si poté stihli pokrm i vychutnat. Díky tomuto jednoduchému triku si však tuto přípravu můžete zkrátit na několik málo minut.

Příprava zabere pár minut

Zkrácení doby přípravy brambor se zdá pro některé lidi zkrátka nereálným úkolem. Přitom je tento postup celkem jednoduchý, prostý a je potřeba jen pár věcí na to, abyste do pěti minut měli krásně měkké brambory. Vše, co k přípravě brambor budete potřebovat, budou brambory, voda, kuchyňské ubrousky a mikrovlnná trouba. Mikrovlnnou troubu si klidně rovnou nastavte na 700 wattů.

Pusťte se do přípravy

Brambory si v první řadě opláchněte a omyjte od nečistot. Následně je jen na vás, zda brambory oloupete nebo je necháte se slupkou. Brambory, které jsou vařené ve slupce, si udrží více výživových hodnot, než oloupané. Výběr toho, zda je tedy oloupete či nikoliv, je čistě na vaší preferenci. Následně si vezměte vodu a papírové kuchyňské ubrousky. Ubrousky namočte ve vodě a poté do každého kousku ubrousku zabalte bramboru tak, aby nikde nevykukovala.

Použijte mikrovlnnou troubu

Následně si jen najděte nějakou vhodnou nádobu, kterou můžete dát do mikrovlnné trouby. Do této nádoby dejte brambory zabalené v mokrém kuchyňském ubrousku a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby na již zmíněných 700 wattů. Po uplynutí této doby brambory zkontrolujte, zda kompletně změkly. Pokud se tak nestalo, dejte je do mikrovlnné trouby na další minutu. Jakmile vám poté změknou, jsou připravené ke konzumaci.

brambory
Fotografie: Pixabay

Všechny brambory rozbalte

Jakmile máte brambory měkké, tak je vybalte z kuchyňského ubrousku a připravte k servírování. Tento trik ocení zejména ti lidé, kteří během svých dnů často spěchají, nemají na přípravu brambor čas, ale mají na ně chuť. Proces vaření brambor tímto trikem zkrátíte prakticky na minimum a budete si moci opět dopřát své oblíbené bramborové pokrmy, i když máte na jejich přípravu jen málo času.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*