Spousta lidí vynechává svačiny kvůli tomu, že na jejich přípravu nemá čas. Díky tomuto receptu si můžete lahodnou svačinu připravit předem a sáhnout po ní kdykoliv.
Absence svačin v denním režimu některých lidí může mít na svědomí i přibírání na váze. Někteří totiž nesnídají, pak si dají nějaký normální oběd, následně vynechají svačinu a před večeří mají veliký hlad. Na základě toho si pak dají k večeři daleko větší porci jídla a brzy po něm jdou spát. Díky tomuto receptu si už nikdy odpolední jídlo odepírat nebudete.
Co budete potřebovat
- 70 g uzené klobásy
- 2 nakládané okurky
- 2 vařená vejce
- 80 g konzervovaných fazolí
- majonézu dle chuti
- 30 g strouhanky
Nakrájejte si klobásu
Vezměte si nějakou větší salátovou mísu a uzenou klobásu do ní nakrájejte na malé nudličky. Stejným způsobem do této mísy nakrájejte také nakládané okurky. Poté si vezměte nějaký menší hrnec, dejte do něj vodu a uvařte v něm vejce natvrdo. Vejce následně oloupejte od skořápky a buď je nakrájejte na malé kousky nebo je nastrouhejte na struhadle.
Přidejte ostatní ingredience
Do salátové mísy přidejte strouhanku. Vezměte si cedník nebo nějaké sítko, otevřete konzervu s fazolemi a dejte její obsah do sítka. Tím se totiž zbavíte nepotřebné tekutiny, která v konzervě s fazolemi je. Fazole, jenž zůstaly v sítku, tak můžete dát do mísy k ostatním ingrediencím. Salát již máte téměř hotový.
Celý salát dokončete
Jako poslední ingredienci do salátové mísy přidejte majonézu. Množství majonézy si odhadněte podle toho, jak moc jí v salátech máte rádi. Veškeré ingredience poté velmi důkladně promíchejte, aby se vám veškeré chutě spojily dohromady. Nakonec můžete dát na vršek salátu petržel či nějaké bylinky, které budou spíše na ozdobu. Salát poté můžete dát do ledničky a sáhnout po něm vždy, když budete mít hlad, chuť nebo čas svačiny.
Napište komentář