Snídaně je základ dne, to ale neznamená, že musí být složitá nebo extra hutná. Lahodný pokrm zvládneme během chvilky vytvořit ze základních ingrediencí, kterými jsou brambory, cibule a vejce.
Požadavky na ideální snídani se u lidí velmi liší. Někdo si dopřává vydatný a sytý chod, jiný se odbyde nějakou rychlovkou, co chytne na stole, někdo nesnídá vůbec. Staré pořekadlo ale praví, že právě snídaně je základem celého dne, proto bychom ji rozhodně neměli zanedbávat. Připravit se dá během chvíle a rozhodně dokáže potěšit naše chuťové buňky, pokud víme, jak na ní.
Ingredience potřebné na přípravu palačinky z brambor a cibule:
- 4 středně velké brambory
- 1 vejce
- svazek zelené cibule
- sůl
- kopr
- mletý česnek
Obdobný postup jako při klasickém bramboráku
Jako první je zapotřebí si uvařit brambory. Mezitím si v misce smícháme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s vajíčkem. Vychlazené brambory nastrouháme na hrubém struhadle a umístíme do druhé misky. Směs z vajec a cibule osolíme a ochutíme připraveným kořením. Na sporáku si mezitím rozehřejeme pánev, kam umístíme kapku slunečnicového oleje.
S olejem šetříme, nechceme snídani mastnou a nezdravou
Jakmile máme olej rozehřátý, na dně pánve rovnoměrně rozetřeme lžíci vrstvu nastrouhaných brambory. Na tu poté pomocí lžíce druhé umístíme vrstvu směsi z vajec a cibule. Tu opět zakryjeme vrstvou brambor, vznikne nám tak plněná placka, kterou postupně opečeme dozlatova z obou stran. Abychom měli jistotu, že se nám pokrm propekl i vevnitř, je dobré přiklopit pánvičku pokličkou.
Šikovný recept na libové palačinky bez mléka a vajec. Tajemství spočívá ve 46 let starém triku našich babiček
Po několika minutách smažení můžeme podávat
Hotový pokrm poznáme podle toho, že je dozlatova opečený z obou stran. Bramborovou placku je dobré umístit ještě na papírovou utěrku a to proto, abychom pokrm zbavili přebytečného oleje a tuku. Povrch každé placky ještě můžeme dochutit solí a sušeným česnekem, pokud si jej ale ke snídani dopřát nechceme, jednoduše česnek vynecháme. Hotové placky posypeme čerstvým koprem a můžeme podávat.
Napište komentář