Dezert rozhodně patří ke každé vícechodové večeři nebo ke slavnostním příležitostem. Hodí se ale také jen tak, k odpolední kávě nebo čaji.
Příprava dezertu nemusí být nijak náročná a poradí si s ní i takový člověk, který je v kuchyni naprostým nováčkem. Výhodou tohoto receptu je, že na něj nepotřebujeme žádné speciální ingredience, veškeré suroviny najdeme v každé domácnosti. Tento jedinečný dezert boří mýty o tom, že pečení je náročné a patří do rukou jen profesionálům.
Ingredience potřebné na přípravu lahodného dezertu:
- vejce – 4 kusy
- sůl – špetka
- cukr – 120 gramů
- mouka – 120 gramů
- prášek do pečiva – 4 gramů
- citronová kůra – 1 lžička
- voda – 30 mililitrů
- citronová šťáva – 40 mililitrů
Ingredience potřebné na přípravu krému:
- smetanový sýr – 300 gramů
- moučkový cukr – 75 gramů
Ingredience potřebné na citronovou náplň:
- vejce – 3 kusy
- cukr – 190 gramů
- citronová kůra – 1 lžička
- kukuřičný škrob – 10 gramů
- citronová šťáva – 130 mililitrů
Bohatý na ingredience, snadný na přípravu
Vejce si nejprve rozdělíme na bílky a žloutky, každé umístíme do jiné misky. Ke žloutkům přidáme sůl, bílky za pomoci ručního mixéru a postupného přidávání cukru vyšleháme ve sníh. Jakmile se nám podaří vyšlehat tuhá bílková hmota, přidáme k ní žloutky. Směs opět vyšleháme a přidáme také prosetou mouku a prášek do pečiva. V misce si smícháme vodu s citronovou šťávou a citronovou kůrou.
Pokud máte doma trochu jablek a skořice, uložte si tento recept. Úžasný dort je hotový během okamžiku
Vypracujeme těsto, které dáme péct
Citronovou směs přimícháme do těsta a to nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, Těsto pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů po dobu 25 minut. Jakmile je těsto hotové, za pomoci hrnečku z něj vykrájíme kolečka. Připravíme si krém, kterým jednotlivá kolečka budeme zdobit. Na ten bude potřeba vyšlehat smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem. Krém dáme do cukrářského sáčku a posupně s ním ozdobíme připravená kolečka.
Hotové kloboučky plníme citronovou náplní
Nyní si připravíme citronovou náplň. Na tu bude potřeba vejce, které umístíme do hrnce. Přidáme k němu cukr a škrob, směs ušleháme do hladka. Takto připravenou hmotu přivedeme k varu a za stálého míchání počkáme, až zhoustne. Přidáme citronovou šťávu a kůru a přes jemné sítko ji přecedíme. Jakmile nám náplň vychladne, přemístíme ji do cukrářského sáčku a naplníme s ní připravené kloboučky. Zbytek těsta si rozemeleme a posypeme jím hotové dezerty.
Napište komentář