Maso v trojobalu je českou klasikou, kterou si dopřáváme nejen na Vánoce. I tento známý recept ale můžeme obměnit, a to za použití podobných surovin, jen jiného postupu.
Jedno z nejčastěji připravovaných mas v trojobalu je vepřové, klasický postup přípravy ale můžeme obměnit. Místo obvyklé kombinace strouhanky, mouky a vajec si můžeme připravit těsto, které nám klasický trojobal zcela nahradí. Výsledek je nejen rychlejší, ale také mnohem chutnější a rozhodně náš talíř ozvláštní.
Ingredience potřebné na přípravu vepřového masa v neobvyklém trojobalu:
- 2 středně velká vejce
- půl kila vepřového masa
- sůl, černý pepř
- muškátový oříšek
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 100 gramů tvrdého sýra
Maso si očistíme a připravíme na obalování
Jako první si k ruce vezmeme připravené maso, které si omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky vhodné k obalování. Tento postup je stejný, jako bychom si chystaly klasické řízky. Je zapotřebí maso očistit od vody, aby na něm těsto drželo, mělo by být co nejvíce suché. Toho dosáhneme za pomoci papírové utěrky.
Manžel mě naučil tento rychlý recept na lahodnou vepřovou roládu od jeho maminky. Říkala jí zatočené zlato
Dochutíme stejně, jako bychom chystali řízky
Vepřové maso, které jsme si naklepali na řízky, dochutíme za pomoci soli a pepře. Odložíme jej stranou a vrhneme se na přípravu těsta na obalování. Budeme potřebovat hlubokou mísu, ve které si vyšleháme vejce. K němu přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr, mouku a koření dle naší chuti. Součástí by ale měl být muškátový oříšek, ten celému těstu dodá jedinečný nádech.
Obalujeme a smažíme, postup je jednoduchý
Nyní si vezmeme maso, které nejprve posypeme moukou, poté obalíme v připravené směsi z vajec a sýra. Poté jej opět obalíme v mouce. Maso smažíme na pánvi tak, jak jsme zvyklí. Abychom zabránili rozpadnutí obalovací směsi, je dobré řízky otočit pouze jednou. Jakmile jsou dozlatova osmažené, podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Napište komentář