Cheesecake je velmi oblíbeným dezertem, který se skládá z tvarohu, cukru, vajec, mouky a másla. Pojďme se společně podívat na recept, který pochází z Krakova.
Tvarohové dezerty jsou velmi oblíbené pro jejich chutnost, ale také krémovost, již celému dezertu dodá právě tvaroh. Koláč, který z něho připravíme, bude hutný, bohatý na bílkoviny, ale hlavně opravdu chutný. Pokud zvolíme i vhodné ovoce, v našem případě nakyslé broskve, dosáhneme geniálního výsledku a pokrm bude ze stolu mizet rychlostí blesku.
Ingredience potřebné na přípravu těsta pro broskvový cheesecake:
- 250 gramů hladké mouky
- 125 gramů moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 125 gramů studeného másla
- 1 středně velké vejce
Ingredience potřebné na přípravu krému pro broskvový cheesecake:
- kilogram tučného tvarohu
- 8 vajec
- 100 gramů měkkého másla
- 250 gramů moučkového cukru
- 3 lžíce vanilkového cukru
- 3 lžíce bramborové mouky
- 100 gramů rozinek
Nadýchaný sněhový koláč zaručeně nadchne každého hosta. Dělám ho při každé sešlosti, když nestíhám
Připravíme těsto, které je základem každého dortu
V misce si postupně smícháme všechny ingredience na těsto, ze kterých vytvoříme jednotnou směs. Tu si rozdělíme na třetiny, do jedné mísy dáme 2 dílky a do druhé 1. Obě těsta vložíme do ledničky a necháme je asi hodinu odpočívat. Větší poté vezmeme, rozprostřeme na dno formy a necháme v troubě upéct. Korpus pečeme po dobu 15 minut na 180 stupňů.
Lahodný krém dodá dezertu plnou chuť
Vezmeme si vychlazený tvaroh a misku. V té smícháme cukr s vanilkovým cukrem a tuto směs utřeme s máslem. Postupně do směsi přidáme vždy jeden žloutek a lžíci tvarohu a zamícháme, dokud se ingredience nespojí. Jakmile máme všechen tvaroh i žloutky do směsi vmíchány, přidáme mouku a rozinky. Z bílků, které nám zůstaly, vyšleháme sníh.
Z připravených věcí zkompletujeme dort
Vyšlehaný sníh smícháme s tvarohovou náplní a vše umístíme na připravený korpus. Zbylé těsto rozválíme a nakrájíme na proužky, ze kterých uděláme mřížku. Tu potřeme rozšlehaným vajíčkem a takto připravený dezert vrátíme do trouby, kde jej pečeme zhruba hodinu na 170 stupňů. Koláč necháme vychladit a podáváme ideálně v kombinaci s nakyslým ovocem, jako jsou broskve, meruňky nebo mandarinky.
Napište komentář