Ideálním pokrmem, který se dá přichystat i ve chvíli, kdy jsou hosté již za dveřmi, je tato originální nádivka. Neobvyklé jsou i suroviny, které na ni použijeme.
Pokud nemáme příliš času na to, připravit geniální a chutné pohoštění pro naše hosty, je tento pokrm tím pravým. Jedná se o odlehčenou verzi nádivky, na kterou ale využijeme i méně obvyklé suroviny a díky tomu dojde k oživení i receptu, který je notoricky známý. Tento pokrm může sloužit nejen jako svačina, hodí se i jako snídaně.
Ingredience potřebné na přípravu odlehčené nádivky:
- 200 gramů vepřového libového masa
- 100 gramů sušených rajčat
- 50 gramů zelených oliv
- 50 gramů parmazánu
- 50 gramů tvrdého sýra
- 220 gramů hladké mouky
- 250 gramů jogurtu
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička másla
- slunečnicový olej
- špetka pepře a soli
Jednoduchý pokrm, několik málo surovin
Jako první si připravíme maso, které si nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na oleji. Mezitím si smícháme vejce s moukou a práškem do pečiva. Směs průběžně mícháme a přidáme do ní i opečené maso, pepř a sůl. Do směsi přidáme i nastrouhaný sýr a vše pořádně propracujeme. Najemno si nekrájíme také olivy a sušená rajčata.
S touto lahodnou buchtou zaručeně zaboduji každé Velikonoce. Stačí 5 levných přísad
Neobvyklé suroviny dodají pokrmu neobvyklý nádech
Nakrájené olivy a rajčata přidáme do připravené směsi. Takto připravené těsto nalijeme do předem vymazané formy a dáme do trouby na 40 minut. Pečeme na 180 stupňů. Jakmile se blížíme ke konci, 3 – 4 minuty před, pokrm posypeme parmezánem a vložíme ještě na chvíli zpět do trouby. Jakmile nám povrch zhnědne, pokrm vyndáme.
Tolik podobná, přesto naprosto jiná
Tento pokrm je velmi podobná velikonoční nádivce, přesto se od ní velmi liší. A to nejen složením, hlavními ingrediencemi, ale i neobvyklou kombinací chutí. Pokud tedy chcete, aby tyto Velikonoce byly něčím neobvyklé, sáhněte po následujícím receptu. Připravit si jej ale můžete kdykoliv během roku, rozhodně budete výslednou chutí překvapeni.
Napište komentář