Tato vynikající roláda z brambor plněná sýrem a šunkou je vhodná doslova při každé příležitosti

Plněné bramborové rolády

Nechte se unést jedinečnou kombinací chutí v těchto roládách z brambor plněných sýrem a šunkou. Tento jednoduchý chutný recept je odpovědí na vaše stravovací dilema.

Hledáte rychlý a chutný recept na oběd či večeři? Přinášíme vám skvělé řešení z ingrediencí, které máte určitě doma. Rolády z brambor plněné sýrem a šunkou jsou tou ideální volbou! S tímto receptem si poradí i začátečníci. Na stole je budete mít během několika minut. A prospějí i vašemu zdraví, brambory jsou totiž bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu.

Bramborové plněné rolády

Ať už jste zaneprázdněný rodič, student nebo jednoduše nemáte čas trávit hodiny v kuchyni, tyto rolády z brambor vás zachrání. Jsou jednoduché, rychlé a lahodné – přesně to, co potřebujete po náročném dni. Rolády z brambor se sýrem a šunkou jsou skvělým jídlem pro celou rodinu. Jsou chutné, syté a snadné na přípravu. Vyzkoušejte je a uvidíte sami!

Ingredience na plněné bramborové rolády

Na těstíčko bude potřebovat:

  • 700g brambor
  • Petržel (dle chuti)
  • 100g tvrdého sýra

Náplň do rolády:

  • 100g šunky
  • 100g nastrouhaného sýra
Roláda z mletého masa hotová

Roládu z mletého masa naplním levnými přísadami, které vytvoří dokonalou chuťovou harmonii

Na obalení si připravte:

  • 2 vejce
  • Strouhanka (dle potřeby)

Bramborové rolády šťouchání brambor

Postup přípravy bramborových rolád

  • Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky. Uvařte je v hrnci s osolenou vodou. Až budou brambory měkké, slijte vodu a brambory rozmačkejte na kaši.
  • Přidejte nasekanou petržel a 100 g nastrouhaného sýra (například eidam). Dochuťte dle potřeby.
  • Plátky sýra a šunky nakrájejte na čtyři díly. V míse rozšlehejte vejce, do druhé mísy nasypte strouhanku.
  • Z bramborové směsi vytvořte kuličky, zmáčkněte na placky a na ně umístěte dva plátky sýra a dva plátky šunky. Zakryjte další placičkou z brambor a vytvořte roládu.

Bramborové rolády vrstvení

 

  • Rolády potřete vejcem a poté obalte ve strouhance, aby získaly zlatavou a krásnou kůrku. Osmahněte v rozpáleném oleji, dokud nebudou zlatavé.
  • Dejte na papírové ubrousky, ty nasáknou přebytečný olej. Bramborové rolády můžete podávat například se salátem.

Bramborové rolády na pánvi

Jedli jste někdy tak chutné brambory!? Jen pár minut a večeře je hotová! Přeji vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*