Kvůli tomuto jablečnému koláči nemusíte ani zapínat troubu. S tímto receptem u manžela vždy zaboduji

Jablečný koláč na pánvi těsto na pánvi

Potřebujete rychle připravit pohoštění, dezert k čaji, letní snídani nebo svačinu? Upečte si rychlý jablečný koláč přímo na pánvi!

Jablka mají v pekařství a cukrářství bohatou historii, která sahá až do starověku. Už v antickém Římě byla ceněna pro svou sladkost, tudíž byla často používána v dezertech. Ve středověku se jejich využití rozšířilo díky jejich dostupnosti a schopnosti dlouho vydržet. Tradiční jablečný koláč, dnes známý jako apple pie, má své kořeny v Anglii ve 14. století. V novověku se jablka stala nedílnou součástí americké kuchyně, kde se apple pie stal symbolem. Dnes jsou jablka klíčovou ingrediencí v různých druzích pečiva, jako jsou štrůdly, muffiny a koláče.

Jablečný koláč připravený na pánvi

Skvělý recept, zvláště na léto, kdy se vám troubu zpravidla zapínat nechce. Během několika minut bude laskomina na stole. Navíc díky němu zpracujete jablíčka ze zahrady (nebo samozřejmě ta, která jste zakoupili). Jablka se při přípravě dezertů využívají hojně, dodají koláčům, závinům a muffinům sladkost a vláčnost a příjemně navinulou příchuť. Skvěle se hodí i pod drobenku.

Ingredience:

• Vejce – 2 ks;
• cukr krupice – 5 polévkových lžic. l.;
• vanilkový cukr podle chuti;
• sůl – špetka;
• zakysaná smetana – 3 polévkové lžíce. l.;
• rostlinný olej – 2 polévkové lžíce. l.;
• polohrubá mouka – 160 g;
• prášek do pečiva – 2 lžičky;
• jablko – 2-3 ks.

Turecké kynuté těsto kynutí těsta

Takto nadýchané a jemné těsto jsem ještě neviděla. Tento geniální trik s minerální vodou mi ukázala teta

Jablečný koláč na pánvi příprava těsta

Příprava jablkového koláče na pánvi

  • Jablka oloupejte a zbavte jádřinců.
  • Nakrájejte na tenké plátky.
  • V míse smíchejte vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl, zakysanou smetanu a máslo.
  • Přidejte mouku a prášek do pečiva.
  • Míchejte – těsto by mělo být husté a viskózní.Jablečný koláč na pánvi sypání jablek
  • Přidejte do něj nakrájená jablka. Znovu promíchejte.
  • Pánev potřete rostlinným olejem.
  • Vlijte do ní těsto.

Jablečný koláč na pánvi těsto pokrývá pánev

  • Přikryjte pokličkou a dejte na sporák na nejnižší teplotu.
  • Pečte, dokud těsto nahoře neztuhne.

Jablečný koláč na pánvi překlápění

  • Poté pomocí talíře otočte na druhou stranu.
  • Pečte na mírném ohni asi 10 minut bez zakrytí.

Jablečný koláč na pánvi cukrování koláče

  • Před podáváním koláč posypte moučkovým cukrem (není nutné).

Jablečný koláč na pánvi krájení koláče

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*