Při běžném ultrazvuku lékaře polil studený pot. Takový jev ještě v životě neviděl

Fotografie: Nevit Dilmen / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Běžné vyšetření těhotné ženy přineslo obrovské překvapení. Lékař nevěřil svým vlastním očím, když si obrazovku pořádně prohlédl. Něco takového za svou kariéru ještě neviděl.

Běžné ultrazvukové vyšetření těhotné ženy přineslo překvapivé zjištění. Nikoho z lékařů ani nenapadlo, že je vůbec možné, aby nastala taková situace jako v tomto případě. Ultrazvuk plodu ukázal něco velmi zvláštního. Co přesně doktoři viděli v lebce nenarozeného dítěte?

Ultrazvuk přinesl velké překvapení

Ultrazvukové vyšetření je rutinou, kterou by měla podstoupit každá těhotná žena několikrát během 9 měsíců těhotenství. Jedná se o jednu z nejmodernějších metod založených na zobrazování lidských orgánů. Lékaři tedy mají možnost si neinvazivně prohlédnout vnitřní orgány dítěte, takže mohou případně odhalit některé komplikace ještě před samotným porodem, jak uvádí server Goniec.

V tomto případě lékař Michael Narvey odhalil u těhotné ženy něco velice zvláštního, unikátní anomálii u nenarozeného dítěte. Během ultrazvuku se ukázalo, že hlavička miminka, přesněji lebka, obsahuje kosti jeho bratra-dvojčete. Na sociálních sítích nakonec zveřejnil fotografii dítěte ve 31. týdnu, kde je jasně vidět zvětšená hlava miminka z důvodu zbytkových kostí jeho sourozence.

Zoufale toužili po holčičce. Lékař jim sdělil nejhorší zprávu, kterou odmítli přijmout

Syndrom mizejícího dvojčete

Jedná se o jednu z těhotenských komplikací, která zahrnuje vstřebávání jednoho plodu druhým. Někdy mohou zůstat takové stopy po ztraceném plodu, jako jsou například končetiny navíc, jak informuje ClevelandClinic. V tomto případě šlo o kosti na velice neobvyklém místě. Lékař také uvedl, že přežití dítěte lze považovat za zázrak.

@nicu_musings Would this story of a #fetusinfetu be a miracle⁉️ #nursesoftiktok #doctorsoftiktok #pregnant #pregnancy #medicaltiktok #medstudent #greenscreen ♬ original sound – Dr Michael Narvey

Byla nutná operace, s níž rodiče souhlasili. Dítě mělo optimální váhu, vyvíjelo se zcela normálně, až na anomálii s kostmi sourozence v lebce. Přestože však operace proběhla úspěšně a došlo k oddělení plodů, batole o pár měsíců později zemřelo. Někdy však ultrazvuk může odhalit i roztomilé chvíle. Na SvětěKreativity jsme již psali o dvojčátkách holčičkách, které v břiše maminky boxovaly pěstičkami.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*