30letý muž si minulý rok přivydělal více než 1 000 000 Kč. Prodává předměty, které najde mezi odpadky

Fotografie: VANOCE2022 / Creative Commons Zero / Public Domain Dedication

Nebojí se činnosti, nad níž by většina lidí ohrnula nos. Mladý muž se díky tomu však stal milionářem a s touto vedlejší prací jen tak seknout nehodlá.

Prohledávání odpadků není činnost, která by většinu lidí lákala. Možná však změníte názor, až si přečtete příběh tohoto mladého muže z Austrálie, jenž má prohledávání odpadků jako „vedlejšák“. Loni si touto činností vydělal dokonce více než ve svém zaměstnání. Lidé se totiž zdarma zbavují věcí, za které jsou jiní ještě ochotni slušně zaplatit.

Prodejem vyhozených věcí vydělá víc než v práci

Třicetiletý Leonardo Urbano žije v australském Sydney a pracuje v pohostinství. Ve svém volném čase se však věnuje zvláštnímu přivýdělku. Prochází popelnice, odpadky i skládky a hledá tu věci, které by ještě mohl výhodně zpeněžit. Sám odhaduje, že za loňský rok si tak přišel na v přepočtu 1,5 milionu korun.

Jak popisuje deník TheSun, každé ráno skočí na své kolo nebo do auta a projíždí se po ulicích Sydney. Vyhledává hlavně místa s hromadami odpadků, kde nejčastěji narazí na hodnotné věci. Město Sydney totiž zpravidla dvakrát ročně umožňuje svým obyvatelům zbavit se starého nábytku a elektroniky tím, že je lidé nechají na ulici před domem. Svozová služba pak odpad naloží a odveze.

Hračka z dob ČSSR, kterou měl doma skoro každý, se prodala za astronomických 235 000 Kč

Ulovil i obraz v hodnotě 70 000 Kč

A to je příležitost pro Leonarda, jenž popisuje, že lidé se zbavují plně funkčních věcí jen proto, aby si mohli koupit novější model. „Když chtějí nový přístroj, koupí si nový a ten starý vyhodí jen proto, že baterie už nemusí být tak dobrá,“ cituje CNBC Leonarda. Ulovit se mu tak například podařilo hned dva plně funkční bezdrátové vysavače, které prodal za několik tisíc korun. Nachází také věci od luxusních značek jako Fendi nebo Armani.

Mezi pozoruhodné úlovky patří obraz od finalisty Archibaldovy ceny Dapeng Liu s odhadovanou hodnotou 70 000 Kč nebo kávovar z Itálie v hodnotě kolem 10 000 Kč. Pokud nalezené věci do dvou týdnů neprodá, obvykle je pak rozdává svým známým. Ti jsou vždy šokovaní, kolik pěkného oblečení a drahých věcí lidé jen tak vyhodí. Na SvětěKreativity jsme psali o poněkud smutnějším případu. Tato žena sbírá odpadky, aby vůbec přežila.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*