Lahodná jablečná majonéza podle receptu mé tety: Chutná 100x lépe než jakékoliv běžné recepty

Tradiční majonéza, jak ji známe, tedy vyráběná z vajec a oleje, je oblíbenou pochoutkou. Nicméně lidé hledají alternativu se zdravotními benefity, případně i veganskou verzi.

Není pochyb o tom, že původní jemná textura perly francouzské kuchyně oslovuje mnoho lidí i dnes. Ale tradiční majonéza má málo zdravotních výhod, navíc se jí vyhýbají lidé, kteří nechtějí konzumovat potraviny živočišného původu. Jablečná majonéza, jejíž recept najdete níže, je výbornou alternativou k obvyklé salátové zálivce! Jablečná majonéza je mnohem zdravější než majonéza tradiční, protože tukové složky jsou nahrazeny fruktózou. V souladu s tím se snižuje obsah kalorií.

Jablečná majonéza, prvotřídní dochucení pro každý salát

Jablečná majonéza navíc disponuje příjemnou vůní a pikantní, navinulou, vytříbenou chutí. Navíc přináší zdravotní výhody jablek, tedy vitamíny podporující imunitní systém a zdravou pokožku či vlákninu, která napomáhá trávení a udržuje zdravou hladinu cholesterolu. Antioxidanty v jablkách pomáhají bojovat proti zánětům a snižují riziko chronických onemocnění, jako jsou srdeční choroby. Znásobte to vše klasickou jemnou texturou majonézy a získáte kulinářský sen!

Ingredience

  • 300 g zelených jablek
  • 200 ml rafinovaného rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce bavorské hořčice
  • 0,5 lžíce citronové šťávy
  • kurkuma podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti
  • sůl podle chuti
  • koření podle chuti
Horké sendviče s náplní hotové

Tato lahodná svačinka na český způsob je mojí volbou č. 1, když chci ušetřit a nestíhám

Jablečná majonéza rozmixovaná jablka

Příprava

  • Jablka důkladně omyjte a pečte ve slupce 30 minut při 180 stupních.
  • Poté je oloupejte a šlehejte mixérem, dokud nebudou mít měkkou, homogenní konzistenci.
  • Do jablečného pyré přidejte všechny ostatní ingredience kromě rostlinného oleje.
  • Pokud chcete, můžete přidat některé z vašich oblíbených koření podle chuti. Důkladně promíchejte.

Jablečná majonéza v misce s lístky

  • Do vzniklé směsi přidejte rostlinný olej a několik dalších špetek mletého pepře. Znovu důkladně promíchejte a rozmixujte.
  • Máte hotovo, jablečná majonéza je na světě.
  • V dóze s uzavřeným víčkem lze skladovat v lednici až týden. Dobrou chuť!

Jablečná majonéza hotová v bílé misce

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

1 Comment

  1. Jsem moc ráda ,ze vznikají takovéto recepty, od narození jsem laktose intolerantní a to je pro mne svátek si neco takového pripravit.
    Díky

    Vadka

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*