Až vyzkoušíte tento recept, nebudete již nikdy těsto na plněné slané knedlíky zadělávat klasickým způsobem. Tento styl přípravy je doslova revoluční!
O knedlících není v českých končinách potřeba dlouze psát. V různých podobách je známe všichni. A přiznejme si, máme je rádi – přílohové, ovocné… My se budeme věnovat slané obměně. Knedlíky plněné uzeným nebo mletým masem jsou rozšířené. Příprava může být extrémně snadná! Líné masové knedlíky jsou jednoduché a chutné jídlo, skvělá volba pro rychlý oběd nebo večeři. Připravují se ze stejných surovin jako knedlíky běžné, proces vaření ale zabere mnohem méně času.
Líné plněné knedlíky
Náplní slaných knedlíků bývá uzené nebo mleté maso doplněné například o zelí, cibuli a koření. Těsto se zadělává z mouky, vajec a vody, často také z brambor. My si ukážeme velice efektivní variantu. Kouzlo je ve vrstvení vejce a mouky. Takto vzniklé těstíčko vytvoří masu obalu se správnou texturou, přitom jeho příprava je tak jednoduchá, že ji zvládnou i děti.
Ingredience:
- Mleté maso – 500 g;
- Cibule – 2 ks;
- Sůl – ½ lžičky;
- Vejce – 2 ks;
- Voda – 3 polévkové lžíce;
- Hladká mouka na obalování.
Nebesky nadýchané bramborové knedlíky podle sestry Anny: Díky poctivé receptuře chutnají 100x lépe
Postup přípravy líných knedlíků:
- Cibuli nakrájejte nadrobno.
- Smíchejte ji s mletým masem, podle chuti osolte a opepřete.
- Ze vzniklé směsi mletého masa tvořte malé kuličky.
- Vejce rozbijte do samostatné misky, přidejte sůl, vodu a protřepejte, dokud nebude směs hladká.
- Každou kuličku mletého masa ponořte do vejce a poté obalte v mouce.
- Obalování ve vejci a mouce několikrát opakujte.
- Vzniklé knedlíky uvařte ve vroucí osolené vodě.
- Knedlíky jsou uvařené v momentě, kdy vyplavou na hladinu.
- Výsledkem jsou knedlíky nejen lahodné a jemné, ale také velice rychle hotové.
- Pokud jste udělali knedlíků hodně, můžete zbytek s klidným svědomím zamrazit, příště se určitě budou hodit.
- Tip na servírování: Slané plněné knedlíky jsou skvělé samotné, můžete k nim ale přidat například zelí nebo špenát.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář