Tvarohové knedlíky plněné třešněmi. Rychlé, jednoduché a velmi chutné

Milujete ovocné knedlíky? Ale nebaví vás čekat, než vám vykyne těsto, které se mnohdy ani nepodaří? Vyzkoušejte líné ovocné knedlíky, které jsou chuťově famózní.

Máte hojnou úrodu sladkých třešní? Po letošních deštích a teplém počasí jsou stromy obsypané těmito sladkými bobulemi. Pokud tomu tak je, a vy přemýšlíte, jak je zužitkovat, rádi vám poradíme. Nejen, že byste si třešně měli díky zdravotním výhodám dopřát i čerstvé, ale můžete je také využít v níže uvedeném receptu, který je rychlý a vynikající. Za necelou hodinu si můžete dopřát vydatné a velmi chutné jídlo. 

Připravte si následující suroviny

  • 300 g tvarohu ve vaničce
  • 1 vejce vel. M
  • 2 PL cukru
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 PL dětské krupičky
  • 150 g třešní
  • O,5 ČJ prášku do pečiva

Postup přípravy

Připravte si hlubší mísu a vložte do ní tvaroh. Přidejte cukr a celé vejce. Veškeré suroviny promíchejte pomocí metle nebo vařečky. Prosejte mouku, smíchejte ji s krupičkou a postupně je vmíchejte do tvarohové směsi. Uhnětené těsto by mělo být hebké, mírně lepkavé, ale poddajné. Nyní byste měli připravit sladké třešně. Začněte mytím bobulí. 

Jakmile třešně umyjete a osušíte, opatrně je vypeckujte. Bobule můžete po celém obvodu naříznout nožem a poté rozpůlit. Nebo je rozloupněte prsty. Připravte si pracovní pult, který pomoučníte trochou mouky a z mísy na ni vyklopíte těsto. Rozkrojte ho na dvě části, ze kterých vyválíte silnější válečky. Váleček rozkrájejte na stejné kousky, z nichž vytvoříte malé placičky. 

Poslední postup a vaření

Následně placičky vezměte do dlaně, mírně je prsty roztáhněte a do středu dejte celou třešni. Pokud máte větší placky, jistě dejte náplně více. Než z placiček vytvoříte krásné knedlíky, je dobré třešně posypat moučkovým cukrem, abyste předešli protržení či deformaci samotného těsta, jistě chcete mít knedlíky nejen dobré, ale i hezké.  

Jakmile máte posypané třešně cukrem, pomocí prstů utvořte malé knedlíky. Aby byly hezky kulaté, měli byste je mnout mezi dlaněmi, ale ne příliš silně. Připravte si větší hrnec a dejte do něj vařit mírně osolenou vodu. Jakmile voda začne vřít, vložte několik knedlíků a nechte je vařit přibližně šest až deset minut. Podávejte se sladkým mákem, opraženou strouhankou nebo sladkým tvarohem. Záleží na vás, čemu dáte přednost. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]