Babiččina poctivá houbová ciulama: Je božsky chutná a dokonale zasytí celou rodinu – přepychová večeře za pár kaček

Jestliže si nejste jistí, co byste si měli připravit na oběd a všechny klasické recepty vás omrzely, pak dejte šanci houbové ciluamě. Překvapí vás vyváženou chutí. 

Při neustále se zvyšujících cenách je poněkud těžké mít každý den na oběd nějaké maso a vlastně to ani není nejlepší pro tělo. Pokud hledáte inspiraci na bezmasý pokrm, který vás dokonale zasytí a ještě si na něm i pochutnáte, pak vyzkoušejte tuto houbovou ciluamu. Je to pokrm, který naleznete v rumunské a moldavské kuchyni, ale svůj pravý původ má v turecké kuchyni.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Houby – 1 000 g
  • Rostlinný olej – 1 šálek
  • Cibule – 5 velkých kusů
  • Česnek – 1 menší hlavička
  • Hladká mouka – 2 lžíce
  • Voda – 1 šálek
  • Kopr – 1 svazek
  • Petrželka – 1 svazek
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Bobkový list – 2 kusy

Houby důkladně omyjte, nakrájejte je na plátky a uvařte je tak, jak jste zvyklí. Do hrnce nalijte rostlinný olej a přidejte do něj cibuli, kterou jste předtím oloupali a nakrájeli nadrobno. Orestujte ji a poté ji podlijte půl šálkem vody. Jakmile cibule nabere žlutý odstín, tak k ní přidejte hladkou mouku a za stálého míchání přilévejte zbytek vody.

Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte ho do hrnce s cibulí spolu se solí, mletým černým pepřem, bobkovými listy a houbami. Za stálého míchání omáčku vařte pět minut na mírném ohni. Nakonec už jen přidejte nadrobno nasekanou petrželku s koprem. Poté máte hotovo a můžete ji podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]