Sekaná zabalená ve slanině úžasně po náročném dni zasytí. Recept bez velkých potíží – vždy se podaří a zvládne ho každý

Pokud jste dostali chuť na nějaký pořádný oběd, můžete si udělat tuto lahodnou sekanou ze slaniny s náplní. Rozhodně vám zachutná na první kousnutí. 

Není nic lepšího, než když přijdete domů po náročném dni a čeká na vás nějaký pořádný oběd, například v podobě této plněné sekané. Připravenou ji budete mít během chvilky a zabere ani ne hodinu, než se vám upeče, tudíž je ideální volbou. Navíc je její příprava nanejvýše jednoduchá a zvládne ji asi každý.

Ingredience a postup přípravy pokrmu

Budete potřebovat:

  • 1 střední cibuli
  • 1 mrkev
  • Rostlinný olej dle potřeby
  • 900 g mletého masa dle vašeho výběru
  • 2 vejce
  • 50 g strouhanky
  • Půl čajové lžičky černého pepře
  • 1 čajovou lžičku soli
  • Půl lžičky provensálských bylinek

  • Sušená rajčata dle potřeby
  • 300 g syrové uzené slaniny
  • 3 polévkové lžíce kečupu
  • 1 čajovou lžičku hořčice
  • Půl lžičky cukru
  • Tymián dle potřeby
  • Mletou papriku dle potřeby
  • Nůž
  • Pánev
  • Větší mísu
  • Zapékací mísu
  • Pečící papír

Vezměte si cibuli a pořádně ji oloupejte, poté ji nakrájejte nadrobno. Do pánve nalijte trochu oleje, rozehřejte jej a nakrájenou cibuli vsypejte do pánve. Mezitím, co se bude smažit, si oloupejte mrkev a také ji nakrájejte na malé kousíčky, přihoďte ji smažit k cibulce. Do větší mísy vložte mleté maso a rozklepněte k němu vejce. Dodejte strouhanku, sůl, černý pepř, slunečnicový olej, provensálské bylinky a papriku.

Výsledný pokrm jednoduše budete milovat

Ručně vše promíchejte. Do směsi následně přidejte i smaženou cibulku s mrkví. Sušená rajčata nakrájejte, nasekejte petržel a dodejte ke směsi. Vezměte si formu na pečení a vyložte ji pečícím papírem. Následně na ni rozprostřete kousky slaniny tak, aby její koce z každé strany visely směrem ven.

Naplňte ji směsí z masa konce slaniny zapleťte do sebe, aby utvořily pevnou strukturu. Celou sekanou pomažte rostlinným olejem a troubu si předehřejte na 180 stupňů. Následně pečte okolo 45 minut, pravidelně ji kontrolujte, aby se náhodou nespálila. Mezitím si do hrnku smíchejte kečup s hořčicí a cukrem.

Sekanou vytáhněte po 45 minutách z trouby a touto kečupovou směsí ji pomažte, následně ji ještě posypejte tymiánem a pepřem. Opět dejte zapéct na dalších 15 minut a poté máte hotovo. Můžete okamžitě podávat například s vařenými brambory. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]