Po 2 měsících v kómatu jí dávali 1% šanci na přežití. Po zázračném návratu domů se zhroutila

Fotografie: Freepik

Žena strávila po srážce s jiným vozidlem 2 měsíce v kómatu. Když se probudila, čekal ji šok, vrátila se do prázdného bytu.

Až do října 2017 vypadal život Katarzyny Królikowské téměř jako z pohádky. Měla krásný domov, manžela a dvě dcery. Milovala sport a jakýkoliv pohyb, provozovala také charitativní činnost, byla dobrovolnicí v útulku pro zvířata. Měla úspěšnou kariéru – řídila velký obchodní řetězec v celém regionu. Jenže pak se stala nehoda, která jí obrátila život vzhůru nohama. Už nic nebylo stejné.

Lékaři jí nedávali žádnou šanci

V říjnu 2017 se Katarzyna vracela z práce domů, když se cestou na dálnici stala účastnicí vážné nehody. Kvůli nepřízni počasí dostala auta jedoucí před Katarzynou smyk a došlo ke srážce. Lékaři nebyli příliš optimističtí, Katarzyně nedávali žádné šance na přežití. Pokud by ovšem dokázala žít a probudit se z kómatu, rodina byla upozorněna, že možná bude žít ve vegetativním stavu a bude závislá na pomoci ostatních, jak je uvedeno v rozhoru pro deník Rampa.

Po nehodě byla Katarzyna téměř 2 měsíce v kómatu. Ačkoli by se mohlo zdát, že nic horšího už ji nemohlo potkat, je to omyl. Během této doby se stalo něco nepochopitelného, jak informuje web Lelum. Katarzyna je bojovník a probudila se. Rodina i přátelé jí poskytli pomoc, navštěvovali ji v rehabilitačním centru a pomáhali jí znovu se učit mluvit, jíst, pít, chodit, dokonce i dýchat.

Běžná operace skončila tragédií. Tuto osudovou chybu chirurga by neudělal ani student 1. ročníku medicíny

Čekal ji prázdný byt

Pokud se však domníváte, že mezi těmito blízkými byl i Katarzynin manžel, mýlíte se. „Můj tehdejší manžel se o mě nedokázal postarat ani o mě pečovat. Nebo nechtěl. Nevím,“ říká Katarzyna. „Přišel za mnou, když jsem ještě byla upoutána na lůžku, a informoval mě, že jestli opustím nemocnici, vrátím se do prázdného domu, protože už má jinou ženu.“ Těžko si představit, co v tu chvíli musela Katarzyna cítit.

Życie nie jest sprawiedliwe, ale nadal jest dobre.

Zresztą poczucie sprawiedliwości jest zupełnie subiektywne. Może…

Zveřejnil(a) Wybudzona – Kasia Królikowska dne Pondělí 20. května 2024

To ale stále není to nejhorší. Jak se nakonec ukázalo, Katarzynin manžel jejich dcery o nehodě neinformoval. Naopak jim řekl, že jejich máma je opustila a už se nevrátí, zatímco ležela v kómatu. „Přišel, sbalil se a prostě mi odvezl děti,“ dodává. Dokonce se uchýlil k vydírání, děti vrátí pouze tehdy, proběhne-li bezproblémový rozvod.

Nakonec ale vše dobře dopadlo. Katarzyna se zbavila manžela, děti má zpět u sebe, ale hlavně je naživu, samostatná, i když ji čeká ještě dlouhá cesta. Na SvětěKreativity jsme taky přinesli neuvěřitelný příběh muže, jenž strávil 12 let v kómatu po bolesti v krku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*