Ženě se v motoru auta zabydlelo divoké zvíře. Sviště zpod kapoty museli osvobodit hasiči

Fotografie: Depositphotos

Podívejte se na záchranu zvířete, které vlezlo jedné ženě do motoru auta. Ukázalo se, že takové zvíře v širokém okolí vůbec nežije.

Jedna žena v Kalifornii musela vyhledat pomoc místního hasičského sboru. Nevěděla, co si počít se zvířetem, jež se zabydlelo v motoru jejího auta. Jak uvedl deník UPI, hasiči se na stanici pustili do odmontování některých částí motoru a povolali také ochránce zvířat. Jaké však bylo jejich překvapení, když zjistili, co za zvíře se tu ukrývá. Takové totiž v tamní přírodě nežije.

Na pomoc si přizvali ochránce zvířat

Okresní požární ochrana okresu El Dorado zveřejnila na svých facebookových stránkách opravdu neobvyklou záchranu zvířete. Na jejich stanici přijela autem žena, která si všimla, že pod kapotou jejího auta se ukrývá nějaké zvíře. Hasiči se ihned pustili do práce a přivolali také ochránce zvířat. Museli však odmontovat některé součásti motoru, aby se ke schovanému zvířeti dostali.

Vedle auta už byl přichystaný dřevěný přepravní box. Jeden z ochránců zvířat pak zalovil v motoru auta rukou, na které měl speciální odchytovou rukavici. Během chvilky se mu podařilo vytáhnout vetřelce, kterého do připravené bedny přemístil. Jaké však bylo překvapení všech, když si uvědomili, o jaké zvíře se jedná. Byl to svišť.

S koulí bahna se zdálo něco v nepořádku. Po odevzdání odborníkům je málem trefil šlak

Svišť urazil více než tisíc kilometrů

Ten se však v Kalifornii, kde záchranná akce proběhla, nevyskytuje. Svišti patří k horským zvířatům a tento konkrétní druh žije dokonce ve výšce nad 6 500 m. Záhada se však brzy vyřešila. Majitelka auta totiž uvedla, že se nedávno vrátila z výletu do Yosemitského národního parku. Tam se tedy musel zvířecí cestovatel schovat pod kapotu auta a rázem se ocitl 1 000 km daleko od své domoviny.

Ochránci zvířat si sviště přebrali do péče a bude vypuštěn zpět do přírody Yosemitského národního parku. I u nás proběhly pokusy o vysazení sviště do volné přírody Krkonoš a Jeseníků. Žádný z nich se však nezdařil. Se svištěm se tak můžeme potkat třeba v rakouských Alpách nebo slovenských Tatrách. Na SvětěKreativtity jsme již dříve psali o podobné záchraně kotěte zpod kapoty.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*