Celý život se s loupáním brambor zbytečně namáháte. Díky tomuto triku slupku jen snadno stáhnete

Fotografie: Pixabay

Brambory patří mezi nejhojněji používanou zeleninu. Připravujeme z nich přílohy, polévky i hlavní jídla. Ale co si budeme povídat, loupání je náročné. 

Máte rádi brambory? Pravděpodobně ano. A je vaším koníčkem loupat či škrábat je do alabastrova, tak jak to dělaly ony trochu nafrněné princezny v jedné české pohádce? Lifehack na loupání brambor se jistě hodí do každé rodiny. Nejen, že zjednoduší život. Například lidem s citlivější pokožkou může doslova zachránit kůži. Škrob obsažený v bramborách totiž působí dráždivě například na kůži se sklonem k vysušování a k atopickému ekzému.

Jednoduché a rychlé loupání brambor

Tip na způsob, jak snadno a rychle oloupat brambory, se ale bude hodit nejen lidem s citlivou pokožkou. Kdokoli, kdo připravuje větší porce jídel (tedy například rodiče více dětí), tento snadný a rychlý bramborový trik uvítá. Trik ukazuje na svém TikToku Nicole Jaques. Mnoho uživatelů sociálních sítí jí za to velice děkuje. V komentářích jí lidé píší, že už nikdy nebudou loupat brambory jinak.

Proč se vlastně brambory loupou? Je to z několika důvodů:

  • Slupka může obsahovat nečistoty, pesticidy nebo zbytky hnojiv, které se obtížně odstraňují pouhým mytím.
  • Kromě toho může slupka být pro některé lidi obtížně stravitelná.
  • Loupat brambory také pomáhá zjemnit texturu pokrmu a odstranit případné zelené části, které obsahují solanin – toxickou látku.

Češi zjistili, že vejce vaří celý život špatně. Přidejte do vody tuto ingredienci a sledujte, co se stane

A jaký je tedy ten trik? Tiktokerka Nicole Jaques na to jde překvapivě jednoduše. Před vařením slupku v polovině brambory dokola nařízne. Bramboru s naříznutou slupkou vloží do vroucí vody. Po uvaření slupku jednoduše stáhne krouživým pohybem proti sobě, uvádí Webniusy. Přesný postup je vidět v přiloženém videu.

@itsnicolejaques Did you know this one? SAVE IT RIGHT NOW to use during holiday meal prep time. #thanksgiving #potato #peelinghack #holidaymeal ♬ original sound – Nicole Jaques

Největší předností tohoto triku je fakt, že k němu kromě nože nepotřebujete žádné speciální vybavení. A i díky takto jednoduchému postupu ušetříte spoustu času, který pak budeme moci věnovat třeba své rodině nebo koníčkům. Na SvětěKreativity jsme také radili, jak krájet cibuli bez slz.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*