Na smrtelné posteli prozradila dceři své nejtemnější tajemství, kterým jí zničila život

Fotografie: Depositphotos

Desetiletí fungovali jako každá jiná rodina. Když však její matka umírala, dozvěděla se dcera, že je všechno úplně jinak.

Tereza byla nejstarší ze čtyř sourozenců a stala se tak velkým pomocníkem své matky. Jak uvedl deník Topniusy, zatímco sourozenci si hráli, ona dohlížela na to, aby se jim nic nestalo. Roky však plynuly a každý postupně založil vlastní rodinu. Terezina matka byla aktivní až do vysokého věku. Pak však onemocněla a lékaři příbuzným oznámili, že je čas se přijít rozloučit. Tereza neměla nejmenší tušení, s čím se bude muset na stará kolena vyrovnat.

Věděli to všichni kromě ní

To, co si Tereza u smrtelné postele své matky vyslechla, jí obrátilo život vzhůru nohama. Její matka začala pomalým a klidným hlasem promlouvat: „Terezo, nemá cenu to dál odkládat, tak to říkám tady a přede všemi, i když moje děti už dávno všechno vědí. Vzali jsme si tě z dětského domova, když se zdálo, že nebudu moct mít vlastní děti. Dali jsme ti všechno, co jsme mohli. Měli jsme tě rádi jako vlastní, dokonce jsme ti přispěli penězi na byt. Do své závěti jsem tě však nezahrnula. Všechno odkazuji mým dětem.“

Tereza nemohla věřit vlastním uším. V její hlavě se rojilo milion myšlenek. Proč se to dozvídá až teď? Všichni ostatní o tom dávno vědí a nikdo se neobtěžoval jí to říct. Najednou se cítila v této místnosti nepotřebná. Všichni se na ni mlčky dívali, ale v jejich tvářích nevyčetla, že by jim na tom připadalo něco špatného. Souhlasili s vůli jejich matky, jak jí to později vysvětloval i jeden z jejích bratrů. Ona však cítila obrovskou nespravedlnost.

Doktoři se „vysmívali“ unavené 20leté dívce, že je líná. Po měsících ji diagnostikovali rakovinu, ani se neomluvili

Za svá práva se chystá bojovat

Kdyby se Tereza narodila dnes, takové překvapení by ji čekat nemohlo. Jak uvádí web MotherClub, dnes mají rodiče adoptovaných dětí ze zákona povinnost tuto skutečnost dítěti citlivě sdělit ještě před nástupem do školy. Tento zákon má děti ochránit třeba před stejnou situací, kterou si musela projít Tereza, jež se pravdu o sobě dozvěděla až ve vysokém věku. A vztahy v rodině tak budou tímto odhaleným tajemstvím už navždy poznamenány.

právník
Fotografie: Freepik

Tereza se však rozhodla bojovat. Manžel ji odrazuje s tím, že žádný podíl na domě její matky nepotřebují. Tereze však nejde o žádný majetek, ale o princip. Kdyby se alespoň její sourozenci zachovali jinak, zastali se jí nebo jí k tomu řekli vlídné slovo. Ale to se nestalo. Je tedy připravená bojovat za to, že byla dítětem svých rodičů, a má tak stejné právo na dědictví jako její sourozenci. Na SvětěKreativity jsme psali také o jiném nečekaném dědictví. Bohatý důchodce neodkázal příbuzným nic, všechno dostal muž, který mu vyčistil okapy.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*