Koupila si zdánlivě obyčejné náušnice z druhé ruky za 50 Kč. Doma zjistila, že mají hodnotu 15 000 Kč

Fotografie: Depositphotos

Někdy se stane, že si lidé z různých bleších trhů přinesou domů mnohem cennější věc, než si mysleli. Tato žena ulovila cenné náušnice za pár korun.

Neuvěřitelné štěstí měla žena, jíž se zalíbily náušnice v jednom obchodě s věcmi z druhé ruky. Když se jimi pochlubila na sociálních sítích, ukázalo se, že budou mnohem vzácnější. Ozvali se odborníci, kteří ženu ihned začali nabádat, aby si náušnice nechala ocenit. Jak uvedl web TGRTHaber, vypadá to, že v hromadách cetek narazila na mimořádně cenný šperk.

Zalíbily se jí náušnice za 50 korun

Zdá se, že jedna žena si přinesla z obchodu úlovek, který je mnohem cennější, než se domnívala. Žena z australského Queenslandu začátkem měsíce navštívila obchod Vinnies. Ten se specializuje na prodej věcí z druhé ruky a nabízí široký sortiment zboží včetně bižuterie. Náušnice s drobnými modrými kamínky jí hned padly do oka. Navíc stály pouhé dva dolary, tedy přibližně 50 Kč.

Když si svůj úlovek přinesla domů, hned se s ním také pochlubila na sociálních sítích. Lidé jí výběr náušnic pochválili, ale našli se tu i někteří odborníci, kteří začali poukazovat na to, že by ve skutečnosti mohlo jít o velmi cenný kousek. Kameny zasazené v náušnicích totiž vypadaly jako pravé opály. I když opál nepatří k nejtvrdším kamenům, rozhodně se počítá mezi nejvzácnější drahé kameny.

Češi nyní horlivě prohledávají peněženky kvůli těmto vzácným mincím. Tyto kusy prodáte za jmění

Odborníci předpokládají, že jde o vzácné opály

Wayne Sedawie, majitel aukční síně Opal and Gem Stone Auction House, si myslí, že náušnice, které byly popsány jako „nejlepší nález všech dob“ ze sekáče, by se mohly prodat nejméně za tisíc australských dolarů. Tedy v přepočtu za přibližně 15 000 Kč. „To je tak skvělý nález. Jsou krásné. Jen je vyčistěte a vydrží tisíc let. Je těžké získat takové kameny,“ cituje jeho vyjádření Yahoo!News.

Pokud jsou opály v náušnicích skutečně pravé, pak jsou velmi raritní. Není totiž jednoduché nastřádat tolik opálových kamenů ve stejných barvách, jako je tomu u těchto náušnic. O to budou na sběratelském trhu cennější. Šťastná žena si může gratulovat, že se jí povedlo za pár korun získat poklad. Takové případy však nejsou úplně ojedinělé. Na SvětěKreativity jsme psali také o jiné vzácnosti z blešího trhu. Obyčejná porcelánová miska se ukázala jako poklad za 50 milionů korun.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*