Zmrzlina je jeden z pokrmů, který s chutí mlsají malí i velcí. Nač utrácet peníze za balenou zmrzlinu v obchodech, když si ji můžete velice snadno a poměrně rychle vyrobit doma a zapojit k tomu klidně celou rodinu?
Řešíte-li dilema, jestli je lepší kopečková nebo točená, věřte, že nejlepší je domácí! A proto jsme se rozhodli vytvořit dnešní článek, ve kterém vám prozradíme několik receptů na skutečně výborné home ice cream, po kterých se budete olizovat až za ušima. Tak si pojďte s námi sladce zahřešit!
1. Smetanově vanilková
Na přípravu potřebujete:
- 200 g cukru moučka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 45 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový lusk
- 7 žloutků
Postup přípravy:
- Žloutky utřete společně s oběma cukry aby vám vznikla světlá pěna.
- Dužinu z vanilkového lusku povařte s mlékem a smetanou.
- Následně vše přeceďte do žloutkové pěny.
- Za stálého míchání povařte, dokud vám zmrzlina nezhoustne.
- Nechte vychladnout a podávejte.
2. Čokoládově čokoládová
Na přípravu potřebujete:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 g cukru moučka
- 100 g čokolády na vaření
- 285 ml polotučného mléka
- 30 g pravého kakaa
Postup přípravy:
- Cukr s mlékem přiveďte k varu.
- Přimíchejte na kousky nalámanou čokoládu a kakao.
- Směs nevařte a počkejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Nechte zchladnout.
- Ušlehejte smetanu, kterou smíchejte s krémem.
- Zamrazte a následně podávejte.
Obrázek: pixabay