Připravte chutný dort bez cukru a bez mouky

Fotografie: Pixabay

Dali byste si něco sladkého ke kávě, ale hlídáte si postavu do plavek nebo dokonce počítáte počet kalorií, které sníte? Máme pro vás skvělý recept na dort bez cukru a mouky.

Uvidíte, že dezert nemusí obsahovat kvanta cukru a dokonce ani nezdravou mouku. Přitom může chutnat skvěle. Nevěříte, že bez cukru a bez mouky se dá vytvořit dezert, který vám bude chutnat? Pak tento dort musíte jednoznačně vyzkoušet, protože už nebudete chtít jíst jiný. Je opravdu velmi chutný a přitom není vůbec nezdravý.

Ingredience na korpus a krém

Na korpus budete potřebovat dva banány, dvě vejce, kakao a prášek do pečiva. Dále špetku soli a pět kapek vanilkové esence. Na krém vám bude stačit 200 gramů tvarohu, 50 gramů másla, jeden banán, citronová šťáva a vanilková esence. Nejprve oloupejte banány a nakrájejte je na menší kousky, aby bylo možné je smíchat s dalšími surovinami. Dejte je do mixéru, přidejte vejce, sůl, prášek do pečiva, vanilkovou esenci a kakao.

Fotografie: Pixabay

Míchejte dokud nezískáte hladkou konzistenci bez hrudek. Těsto by mělo být hladké a lesklé. Potom vezměte ideálně silikonovou formu o rozměrech 16×16 cm a nalijte do ní těsto. Několikrát s ní bouchněte o pracovní desku. Tím dostanete z těsta vzduchové bublinky a těsto se rovnoměrně rozlije. Poté pečte v mikrovlnné troubě po dobu 5-7 mnut na 900 W. Mezitím si připravte krém. Do mixéru dejte tvaroh, zralý banán, citronovou šťávu a vanilku.

Krém musí být homogenní

Tvarohový krém je třeba mixovat dokud nedosáhnete homogenní konzistence. Až bude těsto upečené, udělejte test párátkem. Pokud je opravdu propečený, nechte korpus vychladnout. Poté ostrým nožem rozřízněte na polovinu. Nyní můžete sestavit dort. Na spodní díl korpusu namažte polovinu krému a přikryjte druhým dílem korpusu. Nyní naneste zbývající krém. Aby to vypadalo dobře, můžete krém nanášet zdobícím sáčkem.

Fotografie: Pixabay

Dort můžete dozdobit čokoládovým drobením, případně ovocem, které máte rádi. Skvěle se hodí například jahody nebo maliny. Případně lze vrchní část krému posypat kakaem. Je to jen na vás a vašich chuťových preferencích. Po nanesení krému a zdobení dejte dort zatuhnout do lednice. Tam ho nechte alespoň hodinu. Pak můžete dort vyndat, nakrájet a servírovat. Doporučujeme na talířku dozdobit kakaem, ovocem nebo alespoň lístkem máty.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]