Mladá žena zastavila na dálnici a riskovala svůj život, aby zachránila opuštěného psa. Její hrdinský čin zaslouží obdiv

Fotografie: Pixabay

Pohled na smutné zvíře probudí téměř v každém člověku nutkání pomoci. Když žena projížděla po dálnici, všimla si pobíhajícího psa a rozhodla se mu pomoci.

Existují různé útulky a spolky na ochranu zvířat, v nichž mohou pomáhat i dobrovolníci. Jakýkoli člověk se může dostat do situace, ve které zachrání život zvířeti. Například pokud naleznete opuštěné mládě nebo zjevně zatoulané zvíře, máte možnost ho odvézt k ošetření, do útulku nebo na místo, kde se o něj postarají.

Žena si všimla psa na dálnici

Žena jménem Sarah jela svým autem po přeplněné dálnici a uviděla psa, který se potuloval po okraji silnice. Bez váhání se rozhodla zastavit a pokusit se mu pomoc. Hrozilo totiž velké nebezpečí, že by ho mohlo něco přejet nebo ho jinak zranit. Své vozidlo tedy zastavila, rychle vystoupila a chtěla psa odvést do svého auta. Pokus o odchyt však nebyl úspěšný a protože spěchala, vrátila se zpět do vozu.

Fotografie: Pixabay

Poté, co nasedla do auta, musela pokračovat dále ve své cestě. Když se rozjela, všimla si ve zpětném zrcátku, že se toulavý pes rozběhl za jejím autem. Zastavila, otevřela dveře a pejsek ihned naskočil do auta jako další pasažér. Sarah ho následně odvezla do útulku, kde se o něj postarali.

Fotografie: Pixabay

Jednalo se o fenku, která dostala jméno Lina. Byla vyčerpaná a nechtěla jíst. Dostala vodu a poté ihned usnula. Je potřeba o ni nějakou dobu pečovat, aby byla v dobré kondici. U veterináře ji čeká kastrace a odčervení. Po všech zákrocích a léčení se pro ni bude hledat nový majitel.

Podobný případ se stal i na Floridě

Případ se šťastným koncem se odehrál i na dálnici v Tampě, kde policejní hlídka projížděla po dálnici. Tam se stala nehoda, kdy auto srazilo pobíhajícího psa a odmrštilo ho do levého pruhu. Policejní hlídka zastavila těsně za ním a zabránila horšímu neštěstí. Jeden z policistů jménem Puglia se ihned vydal k nehybnému pejskovi a zabalil ho do záchranářské deky.

Fotografie: Pixabay

Následně jeli k veterináři na ošetření. Sražené zvíře kupodivu přežilo jen s pár škrábanci a bylo umístěno do útulku. Zachráněnému psovi dali policisté jméno Lucky, což v angličtině znamená šťastný. Pokud se k němu nikdo nepřihlásí, rodina policisty Puglia se ho ujme a pejsek bude žít šťastně se svým zachráncem a jeho rodinou.

Zdroj: UberAlles

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]