Každý rok je to stejné, jakmile skončí léto a započnou chladné podzimní měsíce, mnoho lidí začne přibírat. Tento recept však udrží vaši váhu na uzdě.
Určitě znáte ten pocit, když si chcete během chladného dne dopřát kousek dortu, abyste zahnali depresivní atmosféru a mohli se trošku uvolnit. Jednou se sice nic nestane, ale pokud se dortíky stanou pravidelnou svačinkou, nikdy to nemůže skončit dobře. Abyste si udrželi do příštího léta figuru, musíte jíst zdravě a to i v období, kdy většina lidí toho zkonzumuje o mnoho více, než když je teplo. Podívejte se tak na tento jednoduchý recept na kuřecí řízky, kvůli kterým rozhodně nepřiberete.
Zdravé kuřecí řízky
Většina lidí na podzim často přibírá a není se čemu divit. Koneckonců, co jiného než kalorické dezerty a zákusky dokáže překonat špatnou náladu během těchto chladných a depresivních dní. Abyste však nelitovali toho, že jste si zkazili vaši letní figuru, musíte dodržovat zdravou stravu a držet se od těchto pochoutek dále.
Naštěstí však existují recepty jako je tento, které vám k udržení váhy pomohou. Na tyto kuřecí řízky tak budete potřebovat následující ingredience:
- 380 gramů kuřecích prsou
- Sůl podle chuti
- Černý pepř podle chuti
- Směs italských bylinek, nebo jiné, vámi oblíbené bylinky
Postup pro vaření:
- Nejprve si připravte kuřecí prsa, která řádně omyjte studenou vodou a poté osušte papírovými utěrkami. Až je budete mít čistá, nakrájejte je na menší kousky (tloušťka by neměla přesáhnout 2 cm).
- Kuřecí prsa nyní přikryjte potravinářskou fólií a lehce je naklepejte. Jsou sice tenká ale za to celistvá, dva centimetry tak stačí k tomu, aby se nerozpadala.
- Připravené kousky masa posypte dle chuti solí a pepřem, italskými nebo jinými vámi oblíbenými bylinkami a nechte je pět až deset minut odpočívat.
- Mezitím si můžete připravit pekáč, který vyložíte pečícím papírem, a následně do něj naskládejte kousky masa pěkně vedle sebe, aby se nepřikrývaly.
- Kuřecí prsa pečte 15-20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Je to tak akorát na to, aby kousky masa nebyly moc tuhé.
- Poté pokrm vyndejte a můžete podávat, dobrou chuť!
Pokud budete postupovat podle tohoto receptu, vaše kuřecí prsa budou po vyndání z trouby velmi křehká a šťavnatá. Zároveň jsou však méně kalorické než mnoho jiných hlavních jídel. Nejlépe tak uděláte, když si jako přílohu připravíte salát nebo rýži. Nicméně je jen na vás, zda zvolíte zdravější, či nezdravou formu.