4 vejce, 3 papriky, máslo, pár žampionů (nebo jiných hub) a zbytek libovolné uzeniny. Vše hoďte na pánvičku a za pár minut máte na stole hotové kulinářské dílo

Každý jednou za čas dostane chuť na něco zdravého, co ho zároveň i dobře zasytí. A přesně tomuto popisu odpovídá pokrm z omelet a úžasného salátku.

Máte chuť si udělat jen tak radost zdravým a chutný jídlem? Nebo chcete vymyslet trošku originálnější snídani, jež vám dodá energii a chuť do nového dne? Ať už tuto omeletu se zeleninou připravíte k jakékoliv situaci, rozhodně nebudete litovat. Je totiž tak dobrá, že se ji nemusíte bát jíst ani na oběd. Vyplatí se jednoduše vždycky.

Ingredience a postup přípravy salátku

Budete potřebovat:

  • Dva kusy vejce
  • Dvě stě třicet gramů sýru dle vašeho výběru
  • Tři lžíce kvalitní zakysané smetany
  • Dva kusy středně velkých rajčat
  • Tři sta padesát gramů šunky (nejlépe nejvyšší jakosti)
  • Dvě stě třicet gramů hub
  • Jednu červenou papriku
  • Máslo na smažení
  • Sůl na dochucení
  • Mletý černý pepř na dochucení
  • Nůž
  • Struhadlo
  • Střední mísu
  • Menší misku
  • Pánev

Začněte tím, že si vezmete veškerou zeleninu a pořádně ji omyjete. Přeci jen, pokud ji nemáte z vlastí zahrady, ale z obchodu, tak nikdy nevíte, kdo všechno na ni sahal. A zvláště v dnešní době je tedy dobré dbát na její pořádné omytí. To samé udělejte s houbami a následně vše zpracujte s nožem. Odřežte nepotřebné části, jako je stonek na paprice.

Salát máte hned a to samé s omeletami

Nyní si umyté a zpracované suroviny vezměte a všechny nakrájejte na drobnější kousky. Vložte je do mísy a přidejte nastrouhaný sýr. Vezměte si dvě lžíce a s jejich pomocí vše důkladně promíchejte. Podle chuti ještě přidejte sůl a pepř, znovu promíchejte a nechejte chvíli odležet. Díky tomu zelenina pustí více šťávy, chutě se spojí a celý zážitek z jídla bude ještě lepší.

Mezitím si můžete připravit lahodné omelety. Do menší misky rozklepněte vejce a zalijte je zakysanou smetanou. Pomocí metličky rozšlehejte dohromady a těsto na omelety máte připraveno. Pánev si rozpalte na mírném ohni a vymažte ji kouskem másla. Jakmile to budete mít, můžete na ni nalít těsto.

Nechejte jej dělat, dokud se nezpevní a nezačne trochu bublat, poté jej můžete otočit. Těsně před koncem do jedné poloviny omelety dejte cca tři lžíce zeleninového salátu. Druhou polovinou směs zakryjte a pokrm máte hotový, můžete jej rovnou podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]