Smažená kuřecí kapsa v sýrové strouhance potěší každého strávníka. Jednodušší recept snad neexistuje

Kuřecí prso pokryté vrstvou křupavého sýrového těstíčka vás určitě překvapí. Uvnitř na vás čekají šťavnatá kuřecí prsíčka.

Kuřecí maso miluje snad každý. Při nesprávné přípravě však může dojít k jeho vysušení. Důležité je tak dodržet veškeré rady, aby maso bylo opravdu chutné, vláčné a šťavnaté. Pak určitě tímto receptem zaujmete každého strávníka, pro kterého chutný a jednoduchý oběd připravíte. Skvělé je, že potřebujete opravdu jen pár základních surovin, které pravděpodobně máte doma.

Připravte si suroviny

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat 500 gramů kuřecích prsou a 100 gramů sýra. Dále přichystejte dvě vejce, sůl, pepř a olej. Nejprve si připravte maso, které naklepejte, osolte a opepřete. Sýr nastrouhejte. Vejce rozšlehejte a následně do nich přidejte právě nastrouhaný sýr i připravenou mouku. Ve směsi pak obalte každý připravený kousek masa.

Fotografie: Freepik

Kuřecí prsa zabalená v sýrové krustě smažte na rozpáleném oleji z obou stran. Strouhanka by měla být hnědá. Dejte si však pozor, aby maso uvnitř nebylo syrové a naopak, abyste nepřipálili strouhanku. Vhodné je na pánvi maso jen zatáhnout a dát ho dodělat do rozehřáté trouby. Jedině tak docílíte toho, že maso bude vláčné, nevysušené a přitom nepřipálíte sýrovou strouhanku.

Fotografie: Pexels

Příloha? Třeba brambory

K tomuto pokrmu se jako příloha hodí brambory na jakýkoliv způsob. Skvěle bude kuře chutnat s obyčejným vařeným bramborem, bát se však nemusíte ani šťouchaných brambor nebo opečených brambor v troubě. Milovníci bramborové kaše mohou připravit klidně tu. Pokud nemáte na přípravu přílohy čas, nezoufejte. Maso bude stejně skvěle chutnat také s pečivem.

Fotografie: Freepik

V případě, že přílohy z nějakého důvodu vynecháváte, připravte si k masu alespoň zeleninu nebo nějaký zeleninový salát. Jaký zvolíte je zcela na vás. Hodit se bude obyčejný rajčatový nebo okurkový salát, stejně jako zeleninový mix s listy zeleného salátu. Chutný bude také zeleninový salát s kukuřicí a jogurtem. Špatnou volbou však rozhodně není ani oblíbený Coleslaw.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]